Μεταξύ των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ την ερχόμενη Τετάρτη (10/05) θα βρίσκεται η Μάρα Ζαχαρέα εκπροσωπώντας το Star Channel. Το πρωί της Πέμπτης (04/05), οι δημοσιογράφοι που θα πάρουν μέρος στο ντιμπέιτ και θα απευθύνουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς συναντήθηκαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκειμένου να οργανώσουν τις λεπτομέρειες.

Οι τηλεοπτικές κάμερες συνάντησαν την Μάρα Ζαχαρέα έξω από το Ραδιομέγαρο και την ρώτησαν για το επερχόμενο ντιμπέιτ. Όπως χαρακτηριστικά είπε η anchorwoman του Star «δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά οργανώθηκε η συζήτηση με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή» αλλά τόσο εκείνη όσο και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν.

«Ντιμπέιτ μετά από 8 χρόνια, ήμουν και το 2015. Πιστεύω αυτό να έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον. Δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά οργανώθηκε η συζήτηση με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει ένα πραγματικό ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή. Αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου γνώμη αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο πλαίσιο που μας έβαλε η διακομματική επιτροπή» είπε αρχικά η Μάρα Ζαχαρέα.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης η Μάρα Ζαχαρέα σχολίασε: «Είχαμε μία επικοινωνία με τον συντονιστή της συζήτησης, τον συνάδελφο, τον κύριο Κουβαρά. Απ’ ό,τι μου είπε θα κάνουμε μία κλήρωση όσον αφορά τη σειρά των ερωτήσεων, ποιος θα ρωτήσει πρώτος, δεύτερος, τρίτος και τα λοιπά. Θα ψάξουμε να βρούμε μία λύση για το follow-up, γιατί έχουμε 6 πολιτικούς αρχηγούς, 6 δημοσιογράφους και 5 θεματικές ενότητες. Αυτό σημαίνει ότι ένας δημοσιογράφος δεν θα είχε τη δυνατότητα να ρωτήσει έναν πολιτικό αρχηγό. Οπότε θα κοιτάξουμε πώς θα το διορθώσουμε αυτό και θα συζητήσουμε και το πώς θα καθόμαστε».