Συγγνώμη από τους τηλεθεατές θέλησε να ζητήσει η Σταματίνα Τσιμτσιλή το πρωί της Πέμπτης (19/01) για ένα λάθος το οποίο έγινε στην στήλη του συνεργάτη της, Λευτέρη Μητσόπουλου, μια μέρα νωρίτερα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Happy Day» του Alpha, το πρωί της Πέμπτης σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «Θέλω λίγο την προσοχή σας, γιατί θέλω να πω ότι το Ολοκαύτωμα, όπως όλοι γνωρίζετε, και οι εκατομμύρια ζωές που χάθηκαν σε μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας θεωρείται και δικαίως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό σαν γεγονός, είναι τόσο σοβαρό και έχει στοιχειώσει τις ζωές όλων των ανθρώπων και είναι ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι την 27η Ιανουαρίου έχει θεσπιστεί η ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα».

Στην συνέχεια, η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανέφερε: «Γιατί σας τα λέω αυτά; Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο πως κανένα αστείο, έστω και χωρίς πρόθεση και χωρίς σκοπό και ασυνείδητα και ασυναίσθητα δεν πρέπει να ταυτίζεται με αυτό το γεγονός. Επειδή έγινε ένα λάθος από έναν συνεργάτη της εκπομπής μας και πέρασε ένα πλάνο του Άουσβιτς στη στήλη του Λευτέρη Μητσόπουλου. Με το χέρι στην καρδιά, ζητώ συγγνώμη και εκπροσωπώντας τον συνεργάτη μας που ατυχέστατα έκανε αυτό το λάθος και χωρίς πρόθεση. Φυσικά ζητώ συγγνώμη και για εμάς, γιατί ως επικεφαλής της εκπομπής οφείλω μία συγγνώμη, αν τυχόν δημιουργήθηκε κάποιος λάθος συνειρμός και στενοχωρήσαμε κάποιους ανθρώπους».

Στο τέλος, η παρουσιάστρια του Alpha σχολίασε: «Δεν έγινε ούτε συνειδητά, ούτε επί τούτου. Σημασία έχει όταν γίνεται ένα λάθος, να βγαίνουμε μπροστά, να το παραδεχόμαστε και να έχουμε το θάρρος να ζητήσουμε μια ειλικρινή συγγνώμη».