Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show» της Τρίτης (18/10) ήταν ο διακεκριμένος σχεδιαστής μόδας, Σπύρος Στεφανουδάκης. Μίλησε για τα φτωχικά παιδικά του χρόνια, το όνειρο να γίνει γιατρός, τη σχολή Υπαξιωματικών του Ναυτικού που εγκατέλειψε, τις σπουδές στη Σχολή Ιατρικών Εργαστηρίων, τη «στροφή» στην κομμωτική και την παλιά ραπτομηχανή της μητέρας του που του άνοιξε το δρόμο για τη μόδα.

«Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου ότι θα ασχοληθώ με τη μόδα. Η οικογένειά μου δεν είχα καμία σχέση με τη μόδα. Άλλα ήταν τα όνειρά μου όταν ήμουν παιδί. Γιατρός ήθελα να γίνω, πλαστικός χειρουργός» ανέφερε αρχικά ο γνωστός σχεδιαστής, ο οποίος στη συνέχεια αποκάλυψε πως για τρία χρόνια ήταν υπεύθυνος πρώτων βοηθειών σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

«Όλα τα πράγματα στη ζωή μου ήρθαν μόνα τους. Πέρασα στη σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, δεν ήταν καθόλου για μένα και γύρισα στον Πόρο και έδωσα ξανά πανελλαδικές. Πέρασα στο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων και την τελείωσα νωρίτερα. Για τρία χρόνια ήμουν υπεύθυνος πρώτων βοηθειών στο κέντρο “Αθηνών Αρένα” γιατί είχα γνώσεις από τη ζωή. Μετά αποφάσισα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με τη νύχτα και πήγα στο κομμωτήριο ενός φίλου μου και έμεινα και εκεί τρία χρόνια και σταμάτησα. Ήθελα να δημιουργήσω».

Στη συνέχεια, ο Σπύρος Στεφανουδάκης μίλησε για την ενασχόλησή του με την κομμωτική που τον οδήγησε στο Λονδίνο.

«Στα 30 μου αποφάσισα να πάω στο Λονδίνο για να εξελιχθώ επαγγελματικά στην κομμωτική… Όταν επέστρεψα βρήκα τυχαία στον Πόρο μια παλιά ραπτομηχανή της μαμάς μου και πήρα ένα σεντόνι και άρχισα να κάνω πειράματα, έφτιαξα ένα στράπλες φόρεμα. Ανεβαίνω Αθήνα, πήρα υφάσματα και έφτιαχνα φορέματα. Μια φίλη μου πρότεινε να δηλώσω συμμετοχή στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας… Με πήραν στην Εβδομάδα Μόδας για νέους σχεδιαστές… Έγιναν όλα από το πουθενά» είπε ο Σπύρος Στεφανουδάκης και τόνισε: «Δε γίνεται τίποτα χωρίς κόπο. Στο ατελιέ μου είμαι εργάτης. Δεν υπήρξα ποτέ αφεντικό. Οι νέοι θέλουν εύκολα το χρήμα και χωρίς κόπο αλλά δεν γίνεται αυτό».

Ωστόσο, ο Σπύρος Στεφανουδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένειά του.

«Έχω περάσει φτωχικά χρόνια όπως τόσος κόσμος. Δεν βρήκα τίποτα έτοιμο. Ακόμα και στη σχολή πέρασα πολλές δυσκολίες. Στον δεύτερο χρόνο η μητέρα μου, μου είπε πως δεν αντέχει οικονομικά. Άρχισα να δουλεύω και πλήρωνα τα πάντα εκτός από το ενοίκιο που πλήρωναν οι γονείς μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να τελειώσω αλλιώς τη σχολή» εξομολογήθηκε,

Ποια συλλογή του αποτέλεσε το «εισιτήριο» για μία επιτυχημένη καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό;

«Το 2015 άνοιξα ατελιέ, έδειξα στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, έχω ντύσει πολλούς σταρ.

Την περίοδο του κορονοϊού πνιγόμουν και ξεκίνησα μια βελούδινη συλλογή ρούχων και αποφάσισα να τη στείλω στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού. Δεν περίμενα ότι θα τη δεχτούν και έστειλα 35 ρούχα».

Ο γνωστός σχεδιαστής παρουσίασε τέλος την εντυπωσιακή νέα του collection «Black Season».