Η Αννίτα Πάνια υποδέχτηκε την Πέμπτη (9/6) στο OPEN, τον Θανάση Βισκαδουράκη και τα είπαν όλα «ΑΝΟΙΧΤΑ». Ο αγαπημένος ηθοποιός, σε μία κατάθεση ψυχής, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στο ορφανοτροφείο της Θήβας, αλλά και για τον αγώνα που έδωσε προκειμένου να καταξιωθεί στον χώρο του, μέσα από αντίξοες συνθήκες.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στην παρουσιάστρια είναι το πέμπτο παιδί μιας οικογένειας με κωφούς γονείς και δύο κωφά αδέρφια.

Ο ηθοποιός δεν θυμάται πώς κατέληξε στο ορφανοτροφείο καθώς ήταν ακόμη μωρό τότε, θυμάται όμως πως είναι το μόνο παιδί που δεν δραπέτευσε από εκεί.

Δεν χτύπησε ποτέ τις καλόγριες, υπήρχε ξύλο στο ίδρυμα από τους υπεύθυνους ανέφερε, βοήθησε, όμως, κάποιον άλλο να δραπετεύσει από εκεί. Τα παιδιά έφευγαν από εκεί για μια καλύτερη ζωή, είπε. Υπήρχαν πολλοί κανόνες και αυστηρή πειθαρχία. Δεν του έλειπαν καθόλου οι γονείς του υπογράμμισε, η δε, μητέρα του πέθανε νέα 40 ετών και ο πατέρας του κωφός με πέντε παιδιά δεν βρήκε λύσεις και έτσι κατέληξαν έγκλειστοι με τα αδέλφια του.

Από μικρός τώρα ο Θανάσης Βισκαδουράκης θεωρούσε πως θα γινόταν παππάς.

Αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στην υποκριτική, αλλά και στις δεκάδες διαφορετικές δουλειές που έκανε για να επιβιώσει, όταν αποφάσισε να φύγει από το ορφανοτροφείο και να έρθει να ψάξει την τύχη του στην Αθήνα. Μίλησε για την οικογένεια και τη σημασία της, για τη σχέση που έχει με τα αδέρφια του και για τη λατρεία που έχει στον μονάκριβο γιο του και στη σύζυγό του Κατερίνα.

Έφυγε από τη Θήβα γιατί ήρθε το χαρτί να πάει φαντάρος. Τότε, μάλιστα, ακριβώς επειδή δεν έβρισκαν στα χαρτιά που ανήκει ήταν που έμαθε την αλήθεια ότι είναι γέννημα θρέμμα Αθηναίος.

Μιλώντας για τον πατέρα του είπε συγκεκριμένα «Μου έρχεται αυτή η αυστηρότητα στο πρόσωπό του. Όταν ήμουν μικρός και πήγα να τον δω μου είχε είπε: “Γιατί ήρθες; Πίσω”! Αυτό δεν θα το ξεχάσω. Ήταν αυστηρός, είχε κανόνες», εξομολογήθηκε ο Θανάσης Βισκαδουράκης και πρόσθεσε:

«Ήθελε να μου ζητήσει συγγνώμη πριν πεθάνει. Του λέω “Μπαμπά, θα πας εκεί θα τα πεις επάνω με τον Μεγάλο. Εγώ να ξέρεις ότι σε ευχαριστώ. Μου είπες κάποτε φύγε, τέλος. Ούτε δανεικά μου ζήτησες έκτοτε, ούτε τίποτα άλλο”», ανέφερε. Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται ότι θα μπορούσε ο πατέρας του να είναι πιο τρυφερός μαζί του, ο Θανάσης Βισκαδουράκης απάντησε: «δεν ξέρω αν θα μπορούσε».

«Στο Survivor ήταν τεράστιο το οικονομικό όφελος γι’ αυτό δέχθηκα»

Παραδέχτηκε ακόμη πως η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βίωνε από τον κορoνοϊό τον ανάγκασε ουσιαστικά να δεχτεί την πρόταση για να συμμετάσχει στο Survivor.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Βισκαδουράκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το Survivor έσκασε από το πουθενά, δεν το περίμενα. Για να μιλάμε ειλικρινά ο κύριος λόγος που δέχθηκα την πρόταση ήταν τα οικονομικά. Το όφελος το οικονομικό ήταν τεράστιο. Δουλειά δεν είχα, πρόταση δεν είχα ούτε τηλεοπτική ούτε και θεατρική, δεν περπατούσε τίποτα και ήμουν οικονομικά σε αναμονή από κάποιες δουλειές. Όταν η παραγωγή με κάλεσε και μου πρότεινε ευγενέστατα να συμμετέχω, είπα πως δεν έχω δει ποτέ το Survivor αλλά με ήθελε ο Ατζούν. Λέω το ναι και κατέβηκα χαλαρά. Δεν είχα δει ότι υπάρχουν τα συμβούλια, οι τσακωμοί, οι ίντριγκες, οι έριδες. Δεν είχα δει ποτέ και ήταν δύσκολα» τόνισε και στη συνέχεια:

«Πήγα με την σκέψη ότι θα με προσέξουν, ήμουν και μεγάλος στα 53 οπότε υπέθετα πως κάτι θα μου δώσουν. Τίποτα! Η πρώτες 30 μέρες ήταν με δύο κουταλιές ρύζι. Τίποτα άλλο. Συνέχεια τσακωμοί, φωνές, κόντρες, φωνασκίες που μου κούραζαν το αυτί, πεινούσαμε πολύ. Είχαν έρθει όλοι στο παιχνίδι με στρατηγικές αλλά το δεχόμουν. Έτσι είναι η ζωή όμως. Η ζωή δεν είναι αγγελικά πλασμένη» συμπλήρωσε ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

Μιλώντας τώρα για τους συναδέλφους και τους φίλους του από τον χώρο της υποκριτικής, ο Θανάσης Βισκαδουράκης δεν έκρυψε την συγκίνησή του για τον Απόστολο Τότσικα με τον οποίο γνωρίστηκαν καλύτερα στα γυρίσματα της ταινίας The Bachelor και ο οποίος ήταν μια από τις εκπλήξεις που του είχε ετοιμάσει η παρουσιάστρια.

«Τον αγάπησα πολύ τον Απόστολο γιατί αγαπάει πολύ την Ρούλα. Σε μια εποχή που συνέχεια διαλύονται οικογένειες, η Ρούλα περνούσε δύσκολα στην εγκυμοσύνη. Ο Απόστολος Τότσικας παρακαλούσε γονυπετής την παραγωγή για να πάει να δει την Ρούλα Ρέβη με τα δίδυμα, από τότε λοιπόν, εμένα όλο αυτό με έκανε καλύτερο πατέρα.

Αυτό μου δίδαξε ο Απόστολος, ότι η οικογένεια είναι το σημαντικότερο πράγμα. Ένα νέο παιδί, νέος άντρας και οικογενειάρχης, που εγώ έκανα οικογένεια σε μεγαλύτερη ηλικία», ανέφερε ο Θανάσης Βισκαδουράκης.