Ο Δημήτρης Ταϊρίδης δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του στο διαγωνισμό και αποχώρησε στην τελευταία δοκιμασία αντιγραφής πιάτου και έτσι διαμορφώθηκε η τελική 8αδα του φετινού διαγωνισμού.

Στο επεισόδιο της Τετάρτης (11/5), η στιγμή που πολλοί περίμεναν. Η πολυαναμενόμενη και αγαπημένη Ομαδική Δοκιμασία του θρυλικού «τοίχου», έφτασε για το MasterChef 2022.

«Καλώς ήρθατε παιδιά. Πιστεύω πως όλοι έχετε καταλάβει με τι έχουμε να κάνουμε. Ο θρυλικός τοίχος του MasterChef», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Ο μόνος που δεν ενθουσιάστηκε με αυτή τη δοκιμασία ήταν ο Παναγιώτης γιατί όπως είπε του φαινόταν περίεργο όλο αυτό.

Ο τοίχος έχει τη δική του ιστορία στο MasterChef! Και στο Twitter θυμήθηκαν την Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, αλλά και τον Δημήτρη Τσίκιλη, την πρώτη για τις φωνές της και τον δεύτερο γιατί είχε παρουσιάσει στους κριτές άδειο πιάτο.

Αυτοί είναι οι δυο νέοι αρχηγοί

Οι δυο ομάδες κλήθηκαν να χωριστούν η καθεμία σε δυο υποομάδες και να επικοινωνήσουν, όσο το δυνατόν καλύτερα, χωρίς οπτική επαφή, ώστε να παραδώσουν στους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, έξι πανομοιότυπα πιάτα. Τόσο η ομάδα του αρχηγού, όσο και η ομάδα του υπαρχηγού όφειλαν να έχουν στο τέλος του χρόνου, που θα τους δινόταν, ένα ορεκτικό, ένα κυρίως και ένα γλυκό πιάτο, πανομοιότυπα σε γεύση, αλλά και εμφάνιση.

Ο Χριστόφορος Κατσιάνας, έχοντας κερδίσει στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, ήταν ο αρχηγός της μίας ομάδας και εκείνος που είχε τα πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας στη διάθεσή του. Ο ρόλος του αρχηγού σε αυτή την Ομαδική Δοκιμασία είναι ίσως πιο σημαντικός από ποτέ, αφού κλήθηκε να επιλέξει τα υλικά των πιάτων και να καθοδηγήσει την ομάδα.

Επέλεξε λοιπόν να είναι αρχηγός της Μπλε Ομάδας και για αρχηγό της Κόκκινης Ομάδας διάλεξε τον Νίκο Μπέρκα.

«Επέλεξα τον Νίκο Μπέρκα για αρχηγό της αντίπαλης ομάδας γιατί δεν έχει κάνει ποτέ αρχηγός και καλό είναι να περνάμε όλοι από αυτή τη θέση. Ο Νίκος είναι και καλό παιδί», ανέφερε ο Χριστόφορος.

Έτσι διαμορφώθηκαν οι δύο ομάδες

Συγκεκριμένα τώρα ο Χριστόφορος αποφάσισε στην ομάδα του να είναι: ο Νικήτας, η Καλλιόπη και τον Νίκο τον Ιταλό.

Ο Νίκος πήρε στη δική του ομάδα την Ελπίδα, τον Πάνο και τον Γιάννο.

Οι διαγωνιζόμενοι ανυπομονούσαν για αυτή τη δοκιμασία, καθώς κάποιοι θεωρούσαν πως είχαν καταφέρει να την αποκωδικοποιήσουν, χωρίς να χρειάζονται ένταση και φασαρία, ενώ κάποιοι περίμεναν απλά τη στιγμή για να «βάλουν τις φωνές».

Όσον αφορά την δοκιμασία, όλοι οι παίκτες θα είχαν διαθέσιμο χρόνο για μαγειρική 120 λεπτά, δηλαδή δυο ώρες για ένα μενού τριών πιάτων (ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό). Τα φαγητά θα είχαν μια πρώτη ύλη, την οποία και θα έβλεπε μόνο ο αρχηγός την ώρα που έπρεπε. Αυτό σήμαινε αυτόματα ότι δεν θα υπήρχε συμβούλιο και ότι οι αρχηγοί θα αποφάσιζαν επί τόπου τι πιάτα θα γίνουν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των κριτών, οι αρχηγοί θα έμπαιναν στην αποθήκη τροφίμων για να γεμίσουν τα καλαθάκια, τα οποία και θα ήταν πανομοιότυπα.

Στην πρώτη καμπάνα βρήκαν φινόκιο για ορεκτικό, στη δεύτερη αστακό για κυρίως πιάτο και στην τρίτη λεμόνι για γλυκό.

Η δοκιμασία άρχισε αναμενόμενα με φωνές και ταραχή… Αυτοί που εκτόξευσαν περισσότερα τα ντεσιμπέλ ήταν ο Χριστόφορος και η Καλλιόπη…

Η Καλλιόπη που ήταν στην μπλε ομάδα τσίριζε για να την ακούσει ο Νικήτας, όμως εκείνος δεν την άκουγε καλά. Τελικά δεν κατάφεραν να στήσουν σωστά τα πιάτα τους, κάτι που τους στεναχώρησε!

Το Twitter απόλαυσε την Καλλιόπη και την κατέταξε κι αυτή στους… θρύλους του τοίχου.