Με τον Μάρκο Σεφερλή και τη νέα σειρά «Super Mammy», που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στην πρεμιέρα της, ασχολήθηκε η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτη Λατινοπούλου. Η δικηγόρος τα βάζει με όσους επικρίνουν το χιούμορ του Μάρκου Σεφερλή, αποκαλώντας τους εν ολίγοις φασίστες και φωνάζει ότι «οφείλουμε να απομονώσουμε κάθε φωνή που ασκεί λογοκρισία».

«Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, φεμινίστριες αλλά και διάφορες ανθυποπερσόνες όπως η κυρία Ακρίτα, έσπευσαν να καταδικάσουν το χιούμορ και τη σάτιρα του Μάρκου Σεφερλή ως σύγχρονοι Ιεροεξεταστές» αναφέρει σε βίντεο στο Facebook η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Αναλυτικά όσα λέει για τον Μάρκο Σεφερλή και τη σάτιρα εν γένει:

«Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για τη νέα σειρά του Μάρκου Σεφερλή στον ΑΝΤ1. Όλοι τον γνωρίζουμε για τη σάτιρα και τις άπειρες στιγμές γέλιου που μας έχει προσφέρει για δεκαετίες. Επειδή λοιπόν δύο τρία από τα αστεία του δεν άρεσαν σε κάποιους, έγινε ο κακός χαμός. Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, φεμινίστριες αλλά και διάφορες ανθυποπερσόνες όπως η κυρία Ακρίτα, έσπευσαν να καταδικάσουν το χιούμορ και τη σάτιρα του Μάρκου Σεφερλή ως σύγχρονοι Ιεροεξεταστές. Πρόκειται για άτομα που διψούν να καταστρέφουν ζωές, ακριβώς επειδή δεν τολμούν να δουν τα τεράστια προβλήματα της δικής τους ζωής. Είναι βλέπετε πολύ πιο εύκολο να στοχοποιείς άλλους για να μη βλέπεις το προσωπικό σου ναυάγιο. Είναι ένα συνοθύλευμα άεργων, επαγγελματιών ακτιβιστών, ανθρώπων που μισούν την παραδοσιακή οικογένεια, και τους ρόλους των φύλων, με μοναδική τους προσφορά στην κοινωνία τη σπορά μίσους και διχόνοιας.

Προσέξτε όμως, αν φτάσουμε στο σημείο να καταδικάσουμε και να απαγορεύσουμε τη σάτιρα, θα πάψουμε να είμαστε ελεύθεροι. Αν δεν μπορείς να έχεις χιούμορ, δεν είσαι ελεύθερος. Όπως και αν δεν σου επιτρέπουν να γελάσεις με ένα αστείο, επειδή δήθεν θίγεις την πολιτική ορθότητα, το νέο παραμύθι της εποχής. […]

Όσοι λοιπόν δεν μπορούν να ανεχτούν την ελευθερία λόγου και τη σάτιρα είναι επικίνδυνοι φασίστες και οφείλουμε να στεκόμαστε απέναντί τους, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία των ανθρώπων της σάτιρας, είτε αυτή ακούει στο όνομα Μουτίδου είτε Σεφερλή. Στην τελική αν δεν αρέσουν σε κάποιους τα αστεία τους, ας μην τους βλέπουν. Ας αλλάξουν κανάλι. Η απαίτησή τους όμως να μην τους βλέπει κανείς ή να κοπούν οι εκπομπές τους, είναι αγνός και πούρος φασισμός και οφείλουμε να απομονώσουμε κάθε φωνή που ασκεί λογοκρισία. Ας το εμπεδώσουμε».

Ναι στην ελευθερία της σάτιρας.Όχι στη λογοκρισία.

Posted by Λατινοπούλου Αφροδίτη on Tuesday, April 5, 2022