Ένταση επικράτησε στον αέρα του Open με αφορμή μία είδηση που μετέδωσε η Αλεξία Τασούλη για το βομβαρδισμό χριστιανικού ναού σε κάποια πόλη της Ουκρανίας χθες. Ο Θανάσης Αυγερινός, απεσταλμένος του καναλιού στο Ροστόφ, φάνηκε να ενοχλείται από τη μετάδοση αυτής της είδησης, προτρέποντας τους δημοσιογράφους να διασταυρώνουν όσα μεταδίδουν γιατί ενέχει ο κίνδυνος προπαγάνδας από τη μια ή την άλλη πλευρά.

Η «προτροπή» ενόχλησε τόσο την Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Παπαδόπουλο όσο και την ίδια την Αλεξία Τασούλη, που ήταν εκείνη που μετέδωσε τον βομβαρδισμό της εκκλησίας, στηριζόμενη σε ανακοίνωση του υπουργού εσωτερικών της Ουκρανίας.

«Συνάδελφοι, να ρωτήσω λίγο κάτι; Θέλω απλώς να πω ότι αν δεν δούμε ότι έχουν χτυπηθεί αυτά που συζητάμε, μπορεί να είναι μονομερής, ουκρανική προπαγάνδα. Αν δεν το διασταυρώσουμε, είναι πολύ παρακινδυνευμένο όμως να το λέμε, επειδή νομίζω ότι δημιουργούμε και μια εντύπωση ότι κάποιοι είναι πάρα πολύ κακοί και βομβαρδίζουν τις εκκλησίες» λέει αρχικά ο Θανάσης Αυγερινός.

«Θανάση, το βλέπουμε, πριν από λίγα λεπτά δείξαμε την έκρηξη στο Κίεβο μπροστά στα μάτια μας. Αποδίδουμε επίσης την πηγή» απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Μιλάω για τις εκκλησίες, είναι ένα θέμα συμβολικό, μιλάω για τις εκκλησίες ξαναλέω» ανταπάντησε ο Θανάσης Αυγερινός.

«Θανάση μου δεν το ακούσαμε από τον γείτονα. Ούτε μπορούμε να το δούμε με τα μάτια μας» του απαντά η Πόπη Τσαπανίδου.

«Μισό λεπτό τώρα, πώς το φαντάζεσαι; Είμαστε στο μέτωπο;» παρενέβη ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

«Λέει η ρωσική πλευρά ότι κάτι έγινε. Να το προτείνω λοιπόν, καλό είναι να ακούσουμε κι από έναν δημοσιογράφο, ή από έναν διπλωμάτη κάτι που συμβαίνει» εξήγησε ο Θανάσης Αυγερινός.

«Συγγνώμη, δηλαδή εσύ, τόσες μέρες που μας μεταδίδεις πληροφορίες από την ρωσική πλευρά, πρέπει να τις διασταυρώνουμε πριν σου επιτρέψουμε να μας τις πεις;» είπε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

«Δεν τις ακούω μόνο ως δήλωση κάποιου, τις ακούω και από δημοσιογράφους, τις έχω με κάποιο τρόπο διασταυρώσει. Αυτό είναι μόνο δήλωση ενός Ουκρανού» απάντησε ο Θανάσης Αυγερινός.

«Αισθανόμαστε ότι μας μαλώνεις που την μεταδώσαμε την είδηση. Προσπαθούμε να καταλάβουμε», συνέχισε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

«Δεν σας μαλώνω, μεταφέρω ένα κλίμα επειδή έχω ζήσει ξανά τον πόλεμο του 2014 και ακουγόντουσαν τέρατα και από τις δύο πλευρές…» είπε ο Θανάσης Αυγερινός μεταξύ άλλων.

«Ουκρανό αξιωματούχο θα μεταδώσουμε Θανάση μου, τι θες Γιαπωνέζο; Δεν γίνεται να αυτολογοκρινόμαστε, η Αλεξία Τασούλη είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αν δεν αποδειχθεί αληθές θα έχει κάνει λάθος αυτός που το είπε και θα το έχει μεταφέρει λάθος σε όλο τον πλανήτη» συνέχισε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

«Ζούμε σε συνθήκες πολέμου, υπάρχει ανάγκη για εξακρίβωση» κατέληξε ο Θανάσης Αυγερινός.