Έξι χρόνια πετυχημένης λειτουργίας συμπλήρωσε ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον προηγμένα κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ευρώπη που ιδρύθηκε με σκοπό να υποδεχτεί υπογόνιμα ζευγάρια και να τους προσφέρει τη μεγάλη χαρά να γίνουν γονείς.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, με αφορμή την παρουσία της σε εκδήλωση του εν λόγω κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μίλησε για την προσωπική της εμπειρία, με τις δύο αποβολές που είχε βιώσει.

Φαντάζομαι ότι είστε και πολύ ευαισθητοποιημένη ως μητέρα σε τέτοια ζητήματα, ήταν η ερώτηση που της τέθηκε από τη δημοσιογράφο:

«Μπορεί προσωπικά να μη χρειάστηκε να μπω στη διαδικασία της υποβοηθούμενης κύησης, ωστόσο είχα την εμπειρία των δύο αποβολών, οπότε ξέρω πως είναι να βιώνεις τη στεναχώρια, την απώλεια, τον πόνο και να έχεις την αμφιβολία του αν θα τα καταφέρεις. Και πραγματικά, τότε ήθελα και ενημέρωση και βοήθεια και κουράγιο», είπε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Η παρουσιάστρια του Happy Day είπε στη συνέχεια: «Γι’ αυτό κι εγώ μίλησα ανοιχτά γι’ αυτή την εμπειρία, θέλοντας να δώσω κουράγιο σε όλες τις γυναίκες που το περνούν».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι παντρεμένη με τον ποινικολόγο Θέμη Σοφό. Έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τη Νάγια, τη Μαίρη και τον Γιάννη.