Μία εβδομάδα εντάσεων κορυφώθηκε με το 8ο live στο σπίτι του Big Brother 2. Η αποχώρηση του Στηβ Μιλάτος την περασμένη Παρασκευή έφερε αλλαγές στις παρέες μέσα στη βίλα. Η αρχηγία της Μαρίας και η οικειοθελής αποχώρηση της Βιολέτας είχαν σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν οι ισορροπίες ανάμεσα στους συγκατοίκους και να δημιουργηθούν νέες φιλίες.

Ο Γρηγόρης Γκουντάρας και η Ναταλί Κάκκαβα, με μόνιμη παρουσία την Αφροδίτη Γραμμέλη στο σχολιασμό είχαν καλεσμένο τον περσινό συμμετέχοντα, Χρήστο Μακρίδη τον αποκαλούμενο «Αντιδήμαρχο», με διάθεση να μοιραστεί αναμνήσεις από τον προηγούμενο κύκλο, να κάνει τις δικές του παρατηρήσεις αλλά και να δώσει τις συμβουλές του στους συγκατοίκους.

Το live του Big Brother 2 της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου περιελάμβανε την κλασική αποχώρηση. Η Ευδοκία, ο Κώστας, ο Νίκος, ο Παναγιώτης και ο Μιχάλης Γαβαλάς ήταν οι υποψήφιοι γι΄ αυτή την εβδομάδα.

Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς ανακοίνωθηκε και ο παίκτης που αποχώρησε οριστικά από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού». Ο πρώτος που σώθηκε ήταν ο Κώστας ενώ τον ακολούθησαν ο Νίκος και η Ευδοκία.

Παναγιώτης και Μιχάλης… έπαιξαν αναμεταξύ τους την παραμονή με τον πρώτο να εξασφαλίζει τη θέση του στη βίλα και τον Μιχάλη Γαβαλά να αποχωρεί τελικώς, καθώς ήταν ο παίκτης που πήρε τις λιγότερες ψήφους ύστερα μάλιστα από μόλις τρεις εβδομάδες μέσα στο σπίτι. Ο Μιχάλης δε, ενδεχομένως να μην ήταν καν υποψήφιος αν δεν είχε την ποινή από τον «Μεγάλο Αδελφό».

«Έζησα έντονες και όμορφες στιγμές. Δεν ένιωθα ότι ήταν ώρα να φύγω. Σίγουρα θα κρατήσω κάποιους ανθρώπους», τόνισε ο παίκτης που αποχώρησε και πρόσθεσε χωρατεύοντας: «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν… σουβλάκια και φτου ξελευθερία».

Στη συνέχεια και για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανέμενε τους παίκτες η live ψηφοφορία για τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση την επόμενη εβδομάδα, Παναγιώτης και Ισίδωρος ισοψήφισαν και πλέον ο αρχηγός που θα αναδειχθεί από το σχετικό αγώνισμα (που θα προβληθεί στο επεισόδιο της Δευτέρας) θα είναι αυτός που θα επιλέξει ποιος από τους δύο προαναφερθέντες θα είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση.