Η ΕΡΤ, από την περασμένη σεζόν έχει πραγματοποιήσει δυνατή είσοδο στο τηλεοπτικό τοπίο και ειδικότερα στο χώρο της μυθοπλασίας.

Από την Σοφία Πελεκάνου

Οι σειρές της κρατικής τηλεόρασης συζητήθηκαν ιδιαίτερα και το κοινό πάτησε ξανά το κουμπί που «οδηγεί» στα κανάλια της αλλά και στην πλατφόρμα της, το ERTFLIX.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου, η ΕΡΤ συνάντησε διαδικτυακά τους εκπροσώπους του Τύπου όπου και παρουσίασε τις σειρές οι οποίες θα «πέσουν» στη μάχη της τηλεθέασης την τρέχουσα σεζόν ενώ τους έδωσε τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους πρωταγωνιστές.

Το «ιστορικό» Σαββατόβραδο και η στρατηγική απόφαση της ΕΡΤ

Με ιδιαίτερα προσεκτικούς χειρισμούς, η ΕΡΤ, από την περσινή σεζόν ξεκίνησε να αποτελεί έναν υπολογίσιμο αντίπαλο στη «μάχη» της τηλεθέασης και της προτίμησης του κοινού.

Η σύμβουλος προγράμματος της ΕΡΤ, Χρύσα Μασούρου, κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων μυθοπλασίας ανέφερε πως στόχος της κρατικής τηλεόρασης είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού τα βράδια του Σαββάτου, εξάλλου «ιστορικά» τα Σαββατόβραδα ανήκαν στην ΕΡΤ, οπότε και η οικογένεια μαζευόταν στο σαλόνι του σπιτιού για να παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά την απόφαση των ανθρώπων της ΕΡΤ να προβάλλουν τις σειρές τους σε διαφορετικές ζώνες τηλεθέασης από τους ιδιωτικούς σταθμούς, αυτό ήταν κίνηση στρατηγικής καθώς επιθυμούν να «απελευθερώνουν» το τηλεοπτικό κοινό σε περίπτωση που εκείνοι θέλουν να παρακολουθήσουν κάποιο άλλο πρόγραμμα στην prime time.

Σε ότι αφορά την «αποστολή» της ΕΡΤ, σύμφωνα με την κ. Μασούρου, αυτή είναι να προσφέρει περιεχόμενο σε όλα τα κοινά και με όλους τους τρόπους.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μπουρούνης, Υπεύθυνος νεανικού και ιντερνετικού προγράμματος της ΕΡΤ ανέφερε πως η ΕΡΤ προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού και όχι μόνο να καταγράψει νούμερα τηλεθέασης.

Γιάννης Μπέζος: Σκοπός μας είναι να κάνουμε καλή συντροφιά στους θεατές και δεν είναι εύκολο αυτό

Ο Γιάννης Μπέζος πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της ΕΡΤ, «Σε ξένα χέρια» η οποία θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 22:00. Μιλώντας γι’ αυτό το νέο του επαγγελματικό βήμα, ο ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Σκοπός δικός μας είναι να κάνουμε καλή συντροφιά στους θεατές και δεν είναι εύκολο αυτό. Η σειρά η δική μας έχει να κάνει με αυτό που έχει να κάνει η ίδια η ζωή. Εμπεριέχει και το δράμα και τη κωμωδία. Και πρέπει να θυμίζει κάτι από την ζωή του καθενός. Θέλω να πιστεύω ότι θα περάσουν μια καλή ώρα οι τηλεθεατές μου».

Μανούσος Μανουσάκης: Η μυθοπλασία αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν τελειώνει ποτέ

Τρεις σειρές της ΕΡΤ θα φέρουν την τρέχουσα σεζόν την σκηνοθετική υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη. «Βαρδιάνος στα Σπόρκα», «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» και «Κρίσιμες στιγμές» θα μεταφερθούν στη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα στην συχνότητα της ΕΡΤ σε μορφή μίνι σειρών τεσσάρων επεισοδίων.

Ιδιαίτερα χαρούμενος, ο Μανούσος Μανουσάκης υπογράμμισε πως ήταν λογικό να υπάρξει «έκρηξη» της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση. «Είναι σα να μου λέτε ότι ένας φούρνος δεν φτιάχνει ψωμί. Η μυθοπλασία αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν τελειώνει ποτέ» ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Αγαπώ την καλή τηλεόραση και γι’ αυτό αργώ να κάνω κάτι σε αυτή

Με την αγάπη που τρέφει για την «καλή τηλεόραση» ξεκίνησε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος στα «Καλύτερα μας χρόνια» είναι η χαρακτηριστική φωνή που αφηγείται την ιστορία ενώ στο «Καρτ Ποστάλ» το οποίο έρχεται στις 2 Οκτωβρίου θα εμφανιστεί στο πρώτο επεισόδιο.

«Αγαπώ την καλή τηλεόραση και γι’ αυτό αργώ να κάνω κάτι σε αυτή. Είναι ιδιαίτερο για έναν καλλιτέχνη όχι μόνο  να εργάζεται αλλά να παθιάζεται με αυτό που κάνει» ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Το γεγονός ότι η σειρά φέρει την υπογραφή της Βικτόριας Χίσλοπ η οποία έχει γράψει και μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες, το Νησί, έπαιξε ρόλο για να πει το «ναι» στο Καρτ Ποστάλ;  

Ο ηθοποιός απάντησε θετικά εξήγησε πως το γεγονός αυτό του δημιουργεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως θα υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα.

Φώτης Σεργουλόπουλος: Ξαναμπαίνω σε ένα χωράφι που το είχα αφήσει για λίγο

Στην μικρή οθόνη επιστρέφει μέσω της ΕΡΤ και ο Φώτης Σεργουλόπουλος ο οποίος θα υποδυθεί έναν μαφιόζο ο οποίος καταφτάνει στο χωριό Πλάτανος στην σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και θα κάνει τους πάντες άνω – κάτω.

«Αισθάνομαι κολακευμένος με αυτήν την πρόταση που μου έγινε. Νιώθω σα να ξανανιώνω. Ξαναμπαίνω σε ένα χωράφι που το είχα αφήσει για λίγο και μπαίνω να το σκάψω για να βγουν νέοι καρποί» υπογράμμισε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και πρόσθεσε πως σε όλα τα χρόνια της παρουσίασης φλέρταρε με την υποκριτική. 

Ελένη Ράντου: Η θέση της κρατικής τηλεόρασης είναι να βρίσκεται κοντά και συνοδοιπόρος του κόσμου

Για δεύτερη σεζόν, η Ελένη Ράντου θα λέει στο τηλεοπτικό κοινό «Ζακέτα να πάρεις». Η σειρά θα ολοκληρωθεί στα 40 επεισόδια όπως ήταν αποφασισμένο εξαρχής. Μια απόφαση που βρίσκει σύμφωνη την ηθοποιό καθώς όπως ανέφερε: «Κανείς δεν θέλει να πλατιάζουν τα πράγματα».

Αναφορικά με την «δυνατή» είσοδο της ΕΡΤ στη μυθοπλασία ειδικότερα και στο τηλεοπτικό τοπίο γενικότερα, η Ελένη Ράντου τόνισε πως «αυτή είναι η θέση της κρατικής τηλεόρασης, να βρίσκεται κοντά και συνοδοιπόρος του κόσμου».

Ερώτηση όμως δέχθηκε η Ελένη Ράντου και για το γεγονός πως μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει στις φήμες που την ήθελαν να βρίσκεται… στα μαχαίρια με την συμπρωταγωνίστρια της στην σειρά, Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

«Με σόκαρε ότι μέσα σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της ΕΡΤ άρχισαν να κυκλοφορούν αυτές οι φήμες. Με ενόχλησε το σεξιστικό του πράγματος. Είμαι γενικά μαχόμενη γυναίκα. Γι’ αυτό απάντησα. Για πιο προσωπικά δεν απαντώ και ας είναι τερατώδη. Απάντησα γιατί ήθελα να απαντήσω για όλες τις γυναίκες. Ήταν τρόπος αντίδρασης σε μια λάσπη. Δεν περίμενα να γίνει ένα τέτοιο κουτσομπολιό για μια σειρά της ΕΡΤ» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελένη Ράντου για την απόφαση της να τοποθετηθεί δημόσια και να βάλει ένα τέλος στις φήμες.