Ένα γεμάτο ένταση και ταυτόχρονα συναισθηματικές εξάρσεις ήταν το επεισόδιο του Survivor που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (06/04), με τους παίκτες να βρίσκονται στις νέες τους ομάδες, έπειτα από την αναδιαμόρφωση που προηγήθηκε.

Στο αγώνισμα για την κατάκτηση της πρώτης ασυλίας της εβδομάδας είχαμε πάλι ντέρμπι. Νικητές αναδείχθηκαν οι Μπλε με σκορ 10-9 και έτσι οι Κόκκινοι βρέθηκαν στο Συμβούλιο, όντας στη δύσκολη θέση να υποδείξουν τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση.

Ο Ηλίας Μπόγδανος ήταν εκτός ψηφοφορίας, καθώς ήταν εκείνος που κέρδισε την ατομική ασυλία και έτσι ο… κλήρος έπεσε στους υπόλοιπους. Υπενθυμίζεται ότι, στην ίδια ομάδα βρίσκονται ακόμη οι Ελευθερία Ελευθερίου, Γιώργος Ασημακόπουλος, Αλέξης Παππάς, Καρολίνα Καλύβα, Σάκης Κατσούλης, Νικολέτα Μαυρίδη και Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου.

Αντίθετα, στους Μπλε ανήκουν πλέον οι Παύλος Γαλακτερός, Χριστίνα Κεφαλά, Ελένη Χαμπέρη, Τζέιμς Καφετζής, Κώστας Ασημακόπουλος, Γιώργος Κόρομι, Μαριαλένα Ρουμελιώτη, Νίκος Μπάρτζης.

Φυσικά, στο Συμβούλιο οι τόνοι ανέβηκαν. Ο Κώστας κατηγόρησε τους Τριαντάφυλλο και Παππά για «παίκτες ριάλιτι», με τον τελευταίο να απαντά. Γελώντας χαρακτήρισε «άτοπα» τα όσα άκουσε και πως δεν τον ενδιαφέρουν αυτά που λέει ο αντίπαλός του στην μπλε ομάδα. Στο ίδιο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση του τραγουδιστή.

Αφού οι κόκκινοι ψήφισαν, ο Γιώργος Λιανός καταμέτρησε τις ψήφους και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση είναι ο Τριαντάφυλλος, συγκεντρώνοντας 6 ψήφους από τους συμπαίκτες του. Όπως παραδέχτηκε στη συνέχεια ο ίδιος, είχε ζητήσει από κάποιους συμπαίκτες του να τον ψηφίσουν, καθώς έκρινε πως το πιο δίκαιο θα ήταν να τεθεί αυτός υποψήφιος προς αποχώρηση.

Μάλιστα, ο γνωστός τραγουδιστής δεν έκρυψε την συγκίνηση του για όσα είπαν για εκείνον ο Σάκης Κατσούλης και η Ελευθερία Ελευθερίου στους οποίους είχε ζητήσει νωρίτερα να τον ψηφίσουν υποψήφιο προς αποχώρηση.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση Μαριαλένα και Σάκης

Υπενθυμίζεται ότι, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται τις τελευταίες ώρες η Μαριαλένα Ρουμελιώτη, αλλά και ο Σάκης Κατσούλης, μετά τις αλλαγές στις ομάδες. Η παίκτρια, η οποία είχε έρθει κοντά με τον πρώην σύντροφο της, «λύγισε».

Με δάκρυα στα μάτια, τόνισε στην κάμερα πως: «To Survivor είναι ένα παιχνίδι που έχει να κάνει καθαρά με τη ψυχολογία και εμένα τη ψυχολογία μου την έχουν παίξει ήδη δύο φορές. Μαζεύω τα κομμάτια μου δεύτερη φορά. Μία την πρώτη φορά που φέρανε τον Σάκη από την Ελλάδα. Έπρεπε να το διαχειριστώ. Τον συνήθισα. Είναι ο πιο δικός μου άνθρωπος στο παιχνίδι. Τον εμπιστεύομαι όσο κανέναν άλλον εδώ. Ήταν το γούρι μου. Και τώρα, πάλι, μου τον πήρανε και τον πήγαν απέναντι. Λύγισα. Είμαι δυνατός άνθρωπος αλλά και είμαι πολύ ευαίσθητη».

Στην ίδια κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται και ο Σάκης. «Ήταν η δυσκολότερη βραδιά για εμένα χθες. Χωρίστηκα από ένα μέλος που το παιχνίδι μου έδωσε την ευκαιρία να ξαναέρθω κοντά, με τη Μαριαλένα. Eίναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για μένα, ξέρει να με διαχειρίζεται στο 100% και να ακούω αυτά που θέλω. Πιστεύω και εγώ το ίδιο. Παρ’ όλα αυτά δε μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τους ακολουθήσουμε», δήλωσε εκείνος.

Ο Σάκης αφιέρωσε τη νίκη στην… αντίπαλο Μαριαλένα

Με τα χρώματα των Κόκκινων, λοιπόν, ο Σάκης Κατσούλης κέρδισε μια δύσκολη μονομαχία και κατορθώνοντας να κάνει το 7–7 θέλησε να κάνει μια ξεχωριστή αφιέρωση. Μια αφιέρωση στην αγαπημένη του συμπαίκτρια, και πρώην σύντροφο, την Μαριαλένα.

Αμέσως μετά το αγώνισμα, ο παίκτης των Κόκκινων σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η Μαριαλένα μου λείπει πολύ… Συγνώμη». Τότε, όλοι οι συμπαίκτες του θέλησαν να δώσουν στο σύνθημα όχι το δικό του όνομα, αλλά της αντιπάλου του στο παιχνίδι. Κάτι που γοήτευσε την παίκτρια των Μπλε που χαμογέλασε.

Στο Συμβούλιο, η Μαριαλένα παραδέχθηκε ότι της λείπει η φωνή του Σάκη, αν και σίγουρα θα έχουν αρκετές ευκαιρίες ακόμη να έρθουν κοντά κι ας είναι πλέον σε διαφορετικά… στρατόπεδα.