Οι ΗΠΑ γύρισαν σελίδα και επίσημα. Η εποχή του Ντόναλντ Τραμπ τελείωσε και μια νέα, αυτή του Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε.

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μία τελετή η οποία δεν θύμιζε τις προηγούμενες.

Από τη μια τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και από την άλλη τα αυξημένα μέτρα εξαιτίας της πρόσφατης εισβολής των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του ομιλία, αμέσως μετά την ορκωμοσία του σημείωσε με αφορμή και την εισβολή στο Καπιτώλιο ότι απεδείχθη πως «η Δημοκρατία είναι πολύτιμη, η Δημοκρατία είναι εύθραυστη αλλά είναι εδώ και έχει επικρατήσει».

Το περιοδικό «Der Spiegel» θέλησε να καλωσορίσει τον Τζο Μπάιντεν και το έκανε με ένα πρωτοσέλιδο γεμάτο μηνύματα.

Στο εξώφυλλο του εμφανίζεται ο Τζο Μπάιντεν να τοποθετεί στη θέση του το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας, υπό τον τίτλο «Κάνοντας την Αμερική σπουδαία ξανά (Make America great again)», το οποίο ήταν το κεντρικό μήνυμα της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Το animated σχέδιο συνοδεύεται από το εξής μήνυμα: «Η εποχή Τραμπ τελείωσε μετά από τέσσερα χρόνια πικρών αντιπαραθέσεων. Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ και η Κάμαλα Χάρις είναι αντιπρόεδρος».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.