Το τέλος της σειράς «Supernatural» άφησε τους Fans που τόσα χρόνια ακολουθούσαν τις περιπέτειες των δυο αδερφών με ραγισμένες καρδιές. Τόσο το συγκινητικό του τέλος όσο και το γεγονός ότι μια ιστορική σειρά τελείωσε είναι κάτι που πολλοί δεν μπορούν να επεξεργαστούν εύκολα.

Το lordoftheseries.gr σας προτείνει κάποιες σειρές που ίσως σας καλύψουν το κενό που άφησε το «Supernatural». Όπως πάντα στην λίστα μας δεν συγκρίνουμε σειρές ως προς την ποιότητα αλλά με βάση τα κοινά στοιχεία που μπορεί να βρείτε.

Lucifer

Το όνομα και μόνο αρκεί για να πείσει τους Fans του Supernatural να δουν την σειρά του Fox που αργότερα έγινε του Netflix. Ο Lucifer βαρέθηκε την κόλαση και άνοιξε το δικό του club στο LA. Βέβαια γίνεται πιο πολυάσχολος καθώς κερδίζει μια θέση ως βοηθος/σύμβουλος στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Το στοιχείο του υπερφυσικού, το ανάλαφρο κλίμα της σειράς αλλά και ο γοητευτικός πρωταγωνιστής είναι μερικά από τα κοινά σημεία με το SPN. Η σειρά βρίσκεται στην 5η σεζόν της και θα ολοκληρωθεί με την 6η.

Grimm

Η σειρά του NBC έχει όλες τις προδιαγραφές για να σταθεί ως αντικαταστάτης τους Supernatural στην λίστα σας. Ένας αστυνόμος του Portland ανακαλύπτει πως χρέος του είναι να προστατεύει την ανθρωπότητα από μυθολογικά πλάσματα. Ήταν σε ορισμένα σημεία πιο σκοτεινό και σε άλλα πιο ανάλαφρο. Σε αντίθεση με άλλες σειρές του είδους του έμεινε «ζωντανό» για 6 σεζόν όπου ολοκληρώθηκε με συνολικά 123 επεισόδια. Το φανατικό κοινό του το έφερε σε αυτό το σημείο όπως άλλωστε έγινε και με το Supernatural.

The Vampire Diaries

Ακόμα μια υπερφυσική σειρά του CW με πολλά επεισόδια και αρκετή ιστορία. Το Vampire Diaries μπορεί να φαίνεται ρηχό εκ πρώτης όψεως εστιάζοντας σε μια έφηβη που ερωτεύεται ένα αρχαίο βαμπίρ αλλά αργότερα προσθέτονται κάποια ανατρεπτικά storylines που το κάνουν πιο ενδιαφέρον από ότι θα περίμενε κανείς. Θα δείτε λυκανθρώπους, μάγισσες , φαντάσματα και ένα σωρό άλλα πλάσματα που έχουν κάνει το πέρασμα τους από το SPN, επιπλέον τα κεντρικά πρόσωπα είναι δύο απρόβλεπτα αδέρφια. Η σειρά ολοκληρώθηκε με 8 Seasons.

Buffy The Vampire Slayer

Μια κλασσική αλλά αρκετά παλιά σειρά. Η σειρά ακολουθεί την Buffy Summers μια κυνηγό βρικολάκων. Η ίδια παλεύει με ένα σωρό πλάσματα του σκότους όπως βρικόλακες και δαίμονες. Η σειρά έχει 7 seasons συνολικά 145 επεισόδια οπότε θα σας κρατήσει απασχολημένους για αρκετό καιρό. Επιπλέον έχει και ένα Spinoff με τίτλο ‘Angel’ το οποίο μπορείτε εξίσου να δείτε ως πρόταση.

Helstrom

Προσπαθώ για αυτήν την θέση να αφήνω κάτι πιο εναλλακτικό. Έτσι λοιπόν σας προτείνω την νέα σειρά του Hulu Helstrom. Το Helstrom είναι μια σειρά βασισμένη σε κόμικ της Marvel με έντονο υπερφυσικό στοιχείο. Βέβαια η εταιρία δεν έχει βάλει το χεράκι της στην παραγωγή οπότε μην περιμένετε συνδέσεις με το MCU. Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς η σειρά μπορεί να θεωρηθεί αρκετά σκοτεινή για τα δεδομένα της Marvel. Η σειρά εστιάζει σε δύο αδέλφια με υπερφυσικές δυνάμεις που παλεύουν με σκοτεινές δυνάμεις. Οι ίδιοι είναι στοιχειωμένοι με ένα σκοτεινό παρελθόν γεμάτο οικογενειακά προβλήματα που οφείλονται στις σατανικές δυνάμεις του πατέρα τους. Η σειρά έχει μια σεζόν με 10 επεισόδια για την ώρα.