10 χρόνια newsbeast.gr, 10 χρόνια ειδήσεις. Περισσότερες από 3.500 ημέρες, σας μεταφέρουμε, έγκαιρα και έγκυρα, τα σημαντικότερα γεγονότα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στις 21 Ιουνίου του 2020, το site που εμπιστεύεστε για την καθημερινή σας ενημέρωση συμπλήρωσε μια δεκαετία στις δημοσιογραφικές επάλξεις. Προσωπικότητες από την πολιτική σκηνή του τόπου, εύχονται στο newsbeast.gr.

«Μετά από 10 χρόνια παρουσίας και παρέμβασης η ιστοσελίδα “Newsbeast.gr” έχει αναμφισβήτητα εκπέμψει το δικό της ιδιαίτερο στίγμα στο πεδίο της διαδικτυακής ενημέρωσης.

Στις ημέρες που διανύουμε ο ρόλος της Ενημέρωσης είναι καθοριστικός αφού διακυβεύονται έννοιες συνυφασμένες με το ρόλο της όπως αυτές της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της αντικειμενικής αποτύπωσης των γεγονότων.

Σ’ αυτόν τον τομέα υπάρχει το τελευταίο διάστημα μία κατασταλτική διάθεση. Μια προσπάθεια χειραγώγησης αλλά κυρίως αποσιώπησης και αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο.

Σε μία εποχή που τα λεγόμενα “fake news” κατακλύζουν την παγκόσμια μπλογκόσφαιρα, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι οφείλουν να αποτελέσουν αντίβαρο και δεξαμενή σωστής και ουσιαστικής πληροφόρησης.

Μέσα από την ανάδειξη αλλά και την κριτική πολιτικών, μέσα από την ενημέρωση των πολιτών οι δημοσιογράφοι οφείλουν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνειδήσεων και κριτικής σκέψης προσφέροντας βήμα στη σύνθεση και το διάλογο.

Εύχομαι μακροημέρευση στην ιστοσελίδα σας και στήριξη από όλες τις πλευρές, στην ανάγκη δεοντολογίας, ενημέρωσης, διαφάνειας και πολιτικού πλουραλισμού.

Τα πρώτα 10 χρόνια ας είναι η αφετηρία μιας μακράς, δημιουργικής και παραγωγικής πορείας».

Νίκος Βούτσης

Τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων – Βουλευτής Α’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ

Το επετειακό κείμενο για τα 10 χρόνια του newsbeast.gr