10 χρόνια newsbeast.gr, 10 χρόνια ειδήσεις. Περισσότερες από 3.500 ημέρες, σας μεταφέρουμε, έγκαιρα και έγκυρα, τα σημαντικότερα γεγονότα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στις 21 Ιουνίου του 2020, το site που εμπιστεύεστε για την καθημερινή σας ενημέρωση συμπλήρωσε μια δεκαετία στις δημοσιογραφικές επάλξεις. Προσωπικότητες από την πολιτική σκηνή του τόπου, εύχονται στο newsbeast.gr.

«Η στήριξη του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η έγκυρη ενημέρωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και στοιχείο της δημοκρατίας. Η οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, έφερε βαρύ πλήγμα στον Τύπο και αυτό συνέβαλε σε ένα μεγάλο βαθμό και στην ευδοκίμηση των fake news. Ζούμε σε μια εποχή της εύκολης και ταχύτατης διάδοσής τους.

Είναι υποχρέωση όλων μας, τόσο των δημοσιογράφων, όσο και της πολιτείας να περιφρουρούμε τις αρχές για αξιόπιστη ενημέρωση. Επομένως, η δημοσιογραφία γίνεται ακόμη πολυτιμότερη. Και για να υπάρχει χώρος ελεύθερης έκφρασης, χώρος για πολυφωνία πρέπει να στηριχθεί ο Τύπος.

Εύχομαι τα πρώτα δέκα χρόνια της λειτουργίας του Newsbeast να αποτελέσουν στέρεα βάση για τα υπόλοιπα χρόνια, να συνεχίσει να υπηρετεί την ενημέρωση με επαγγελματισμό και ήθος και να προστατεύει όλους μας από τα fake news του διαδικτύου.

Χρόνια πολλά!»

Κατερίνα Νοτοπούλου

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ – Τομεάρχης Τουρισμού

Το επετειακό κείμενο για τα 10 χρόνια του newsbeast.gr