Την οργισμένη αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας προκάλεσε μια σκηνή από επεισόδιο της τηλεοπτικής μίνι-σειράς του HBO «The New Pope» με πρωταγωνιστή τον Τζουντ Λο, που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής.

Την «πέτρα του σκανδάλου» αποτελεί η πρώτη σκηνή του 9ου επεισοδίου, που απεικονίζει καλόγριες με μία μάλλον «σέξι» οπτική, να περιστρέφονται φορώντας νεγκλιζέ και να χορεύουν κάτω από έναν σταυρό που φωτίζεται με νέον.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η σκηνή έχει κινηματογραφηθεί σε ένα πρώην μοναστήρι που βρίσκεται πάνω σε νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Το περιεχόμενο της μίνι-σειράς έχει ήδη χαρακτηριστεί «προσβλητικό» από τον αρχιεπίσκοπο της Βενετίας.

«Αυτή η σκηνή είναι προσβλητική και απουσιάζει κάθε αφήγημα που θα μπορούσε να τη δικαιολογήσει» ανέφερε ο ιερέας Gianmatteo Caputo, υπεύθυνος της Εκκλησίας για την πολιτιστική κληρονομιά.

«Εξαιτίας αυτής της έλλειψης περιεχομένου, αυτό που προσφέρεται στους τηλεθεατές μοιάζει περισσότερο με ένα μουσικό βίντεο κλιπ, που έχει γυριστεί σε έναν τόπο σημαντικό και για τη μοναστική παράδοση της Βενετίας» συμπλήρωσε. «Το πρώην μοναστήρι μεταμορφώθηκε σε ένα σκηνικό προκλητικού και υπαινικτικού χορού, που εκτελείται κάτω από το υπέρτατο σύμβολο του Χριστιανισμού, τον Σταυρό».

Δείτε το teaser της σειράς: