Όπως όλα δείχνουν, η νέα streaming υπηρεσία της Disney που καταφτάνει ολοταχώς δεν θέλει αγαστές σχέσεις με τον κολοσσό Netflix, απαγορεύοντας τις διαφημίσεις του στην πλατφόρμα της!

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της «Wall Street Journal», η Disney προτίθεται να το κάνει αυτό σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια που ελέγχει, ακόμα και στο ABC, θέλοντας να εξαφανίσει το όνομά του από όπου μπορεί.

Απαντώντας στο δημοσίευμα, η Disney είπε πως αυτό είναι μερικώς αληθές, καθώς θα μπορούν ακόμα να τρέχουν διαφημίσεις του Netflix στο… ESPN, το αθλητικό κανάλι της Disney!

Η απόφαση να εξορίσει το Netflix από τις συχνότητές της ήρθε όταν η εταιρία έκρινε πως μια τέτοια σχέση δεν ήταν «αμοιβαία επωφελής», σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το Netflix δεν έχει διαφημίσεις στην πλατφόρμα του, κι έτσι η Disney δεν θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να διαφημίσει τις ταινίες και τις σειρές του ολοκαίνουριου Disney+.

H Disney δεν θα κάνει το ίδιο και στις streaming υπηρεσίες της Amazon και της Apple, διατηρώντας για την ώρα τις καλές σχέσεις. Όσο ο ανταγωνισμός αυξάνεται όμως με την προσθήκη νέων παικτών, όπως η Apple, η WarnerMedia και η NBCUniversal, η Disney επανεξετάζει τις εμπορικές στρατηγικές της. Όπως είπε με νόημα.

Το Disney+ έρχεται στις 12 Νοεμβρίου για να ρίξει μπόλικο λάδι στην πυρά του ανταγωνισμού…