Στο επεισόδιο του Σαββάτου, στο συμβούλιου του νησιού ο Σάκης Τανιμανίδης ανακοίνωσε ότι ο Χικμέτ αποχωρεί οριστικά από το Survivor 3. Ο Τούρκος παίκτης είχε έναν σοκαριστικό τραυματισμό, που τον αναγκάζει να αποχωρήσει από το ριάλιτι επιβίωσης, αν και ήταν από τους πιο δυνατούς παίκτες του παιγνιδιού.

Στο επεισόδιο της Κυριακής, που προβλήθηκε το μεσημέρι λόγω των εκλογών, πριν το δεύτερο αγώνισμα της μεικτής ομάδας του Survivor 2019 με τους παλαίμαχους του survivor, ο ΧΙκμέτ βρέθηκε στο νησί για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του στην Άσπρη ομάδα. Και οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν πραγματικά συγκινητικές, με τους Έλληνες και τους Τούρκους να μη μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

«Τώρα βάζω το κόμμα, αλλά ελπίζω μία μέρα εάν μπορέσω, θα έρθω ξανά για να βάλω την τελεία!», δήλωσε συγκινημένος ο Χικμέτ για την ξαφνική αποχώρησή του. Πριν φύγει ζήτησε από το Νίκο να παίρνει νίκες για εκείνον, επίσης ζήτησε συγνώμη σε όσους είχε κάνει κακό ή είχαν παρεξηγηθεί, όπως ο Μπόρα, ενώ ο Κυριάκος τού χάρισε ένα κομποσκοίνι.