Μετά από ένα σερί νικών, η άσπρη ομάδα με αρχηγό τη Σεντά βλέπει τις ήττες να έρχονται στο Survivor 3. Έτσι, μετά την ήττα στο έπαθλο για τις προμήθειες της εβδομάδας, η λευκή ομάδα έχασε και την ασυλία. Και λόγω των κανονισμών του παιγνιδιού για να υπάρχει μία ισορροπία, αυτή την εβδομάδα οι δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση, είναι δύο Έλληνες παίκτες.

Οι Έλληνες της λευκής ομάδας ψήφισαν τον Τόνι για αποχώρηση, ενώ οι Τούρκοι ψήφισαν τον Κυριάκο. Η Αφροδίτη Σκαφίδα και ο Νίκος Κοσμάς είχαν εξαιρεθεί από τη διαδικασία, καθώς έχουν κερδίσει την ασυλία στα symbol game, που τους στέλνει απευθείας στην ένωση, που όλοι οι παίκτες περιμένουν.

Μάλιστα, αυτή η αποχώρηση είναι η τελευταία πριν την ένωση. Τόσο ο Τόνι, όσο και ο Κυριάκος δεν δυσανασχέτησαν που είναι υποψήφιοι καθώς εξήγησαν ότι είχαν μιλήσει προηγουμένως με την ομάδα και είναι μία συλλογική απόφαση, μιας και η τρίτη που θα μπορούσε να ήταν υποψήφια, η Ρία Κολοβού έχει δείξει όλο αυτό το διάστημα ότι είναι μία καλή παίκτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Πελεκάνος αυτή την εβδομάδα αναδείχθηκε mvp ανάμεσα στους Έλληνες άνδρες και των δύο ομάδων.