Σε διακοπή οδηγήθηκε η διάσκεψη του ΕΣΡ για τη μελέτη του υπομνήματος και λήψη απόφασης για την τύχη του «Game of Love» που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 όταν έφτασε σε χέρια των μελών του κλήση για για να εμφανιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης με αφορμή έρευνα που είναι σε εξέλιξη για το συγκεκριμένο ριάλιτι.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΣΡ, «τα μέλη του κλήθηκαν από τον πταισματοδίκη του 17ου Προανακριτικού Τμήματος Αθηνών να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί εις βάρος τους αυτεπαγγέλτως για «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβ. ‘Αρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και να εξετασθούν ανωμοτί».

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Συμβούλιο διέκοψε τη διάσκεψη χωρίς να προχωρήσει στην ψηφοφορία σχετικά με τις κυρώσεις που τυχόν θα επιβάλλονταν, δεδομένου, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ήταν εύκολο να προσβληθεί ως ληφθείσα υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διώξεως.

Μάλιστα, κύκλοι του Συμβουλίου εξέφραζαν την έκπληξή τους από την εισαγγελική ενέργεια, η οποία είχε, όπως έλεγαν, «ως άμεσο αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, που ελεγχόταν για την ποιότητά του». Επιπλέον, «τα μέλη του Συμβουλίου εξουσιοδότησαν ιδιώτη δικηγόρο να αναλάβει την υπεράσπισή τους».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου 15 ημέρες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ασέμνων από τους υπευθύνους του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και τα μέλη του ΕΣΡ, καθώς θα ελεγχθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.