Πώς ξεκίνησε η σειρά που κατέκτησε την τηλεόραση; Ποιοι ηθοποιοί ήταν υποψήφιοι για τους ρόλους που ξέρουμε με τα μικρά τους ονόματα: Ρέιτσελ, Μόνικα, Τζόι, Τσάντλερ, Ρος, Φοίβη; Ποιο τραγούδι προοριζόταν για τους τίτλους αρχής;

Αυτά και πολλά άλλα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτήματα απαντά το βιβλίο «Ιnside the Rise and Fall of Must See TV», απόσπασμα του οποίου θα δημοσιευτεί στο Vanity Fair.

Από εκεί μαθαίνουμε πως αρχικά ο τίτλος του σίριαλ είχε αποφασιστεί να είναι «Six of One» και πως το τραγούδι που θα «έντυνε» τους τίτλους ήταν το «Shiny Happy People» των REM.

Για το ρόλο της Ρέιτσελ είχαν ακουστεί και τα ονόματα των Σάντρα Μπούλοκ και Μόλι Ρινγκγουολντ ενώ υποψήφιος για τον Τσάντλερ ήταν και ο Νιλ Πάτρικ Χάρις.

Αναφορικά με την πλοκή, μαθαίνουμε πως ο πρόεδρος του ΝBC ήταν αρνητικός στη σεξουαλική σχέση της Μόνικα με τον «Paul the Wine Guy» στα πρώτα επεισόδια, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ζήτησε να μοιραστούν ερωτηματολόγια στο κοινό που ήταν παρόν για το εάν με την κίνηση αυτή θεωρούν τη Μόνικα «ελαφριά».

Αναφορικά με τον έρωτα της Ρέιτσελ και του Τζόι, μαθαίνουμε πως δεν ήθελε κανείς από τους πρωταγωνιστές οι δύο ήρωες να κάνουν σχέση.