Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της σειράς στον ANT1, η πρωταγωνιστική τετράδα του τηλεοπτικού «Αμαρτήματος της μητρός μου» μιλά για τους ρόλους της.

«Θα χαρακτήριζα τον ήρωα μου μπόν βιβέρ, καλοπερασάκια’ και…μεγαλοκαρχαρία με την καλή έννοια της λέξης. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει πολύ τα προηγούμενα χρόνια για να κτίσει τα πλούτη του και πλέον θέλει να κάνει τη ζωή του. Τότε είναι που θα μπλέξει με τη λάθος γυναίκα, την Κάτια Τσιριγώτη, ή μάλλον με τη σωστή γυναίκα που έχει τη…λάθος κόρη καθώς με την κόρη της ερωτεύεται ο γιός του… Είναι καλός άνθρωπος, σκυλί που γαβγίζει αλλά δεν…δαγκώνει, ένας πολύ ωραίος χαρακτήρας» τονίζει ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Τι λέει η Ρένια Λουιζίδου για το δικό της ρόλο: «Υποδύομαι την Κάτια Τσιριγώτη, μια γυναίκα που έχει μεγαλώσει μόνη της το παιδί της, πολύ… τσαμπουκαλού, βαμμένη ΚΚΕ που έχει αφήσει πίσω της το θέμα ”έρωτας” εδώ και πολλά χρόνια μέχρι που σκάει στη ζωή της ένας έρωτας από το πουθενά και μάλιστα με έναν άνδρα που είναι εντελώς έξω από τα πρότυπα της: Πλούσιος και αριστοκράτης, καμία σχέση με ό,τι φαντάζονταν στο πλευρό της. Είναι ένας ρόλος που έχει πλάκα, είναι μια γυναίκα που το λέει η καρδιά της, μια σύγχρονη αγωνίστρια, όλα αυτά βέβαια δοσμένα από ένα άκρως κωμικό πρίσμα”.

Η Βίκυ Κάβουρα λέει για την «Έλενα Τσιριγώτη» και λέει ότι «είναι ένας πολύ αισιόδοξος άνθρωπος που θέλει να βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής… Είναι μια κοπέλα πολυπράγμων, πολύ δεμένη με τη μητέρα της και εξαιρετικά δοσμένη στον έρωτα… Δεν θα διστάσει να τον κυνηγήσει μέχρι τέλους. Είναι ένας πολύ ωραίος ρόλος, σύγχρονος και χαίρομαι πολύ που κάνει αρχή στην τηλεόραση με μια καθαρόαιμη κωμωδία».

«Ενα πρώτο και πολύ σημαντικό στοιχείο του Απόστολου Μεγαπάνου είναι η εργασιομανία του» λέει ο Ορέστης Τζιόβας για τον ήρωα που υποδύεται. «Παρότι είναι πολύ πλούσιος, εργάζεται πάρα πολύ κάτι που τον φέρνει συχνά σε κόντρα με τον πατέρα του Στέφανο, τον οποίο κατηγορεί συχνά ότι δεν δουλεύει αρκετά… Είναι ένα άτομο που τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του αλλά αυτό πολύ πιθανόν να ανατραπεί όταν γνωρίσει τον μεγάλο έρωτα. Τότε είναι που δεν θα διστάσει να τα παρατήσει όλα και να το ζήσει όσο μπορεί».