Στήριξη στους εργαζομένους της ΕΡΤ παρείχαν συνδικαλιστικές ενώσεις εντός και εκτός του χώρου του Τύπου αντικρούοντας την προσφυγή της διοίκησης που ζητά να κριθούν παράνομες οι επαναλαμβανόμενες απεργίες των δημοσιογράφων .
Η απόφαση μετά από πολύωρη διαδικασία στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών που διεξήχθη σε μία κατάμεστη από δημοσιογράφους αίθουσα θα εκδοθεί ί μετά την αυριανή υποβολή εκ μέρους των διαδίκων των έγγραφων προτάσεων τους.

Συγκεκριμένα με την έναρξη της συζήτησης υπέρ των εργαζομένων παρενέβησαν η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, η Ένωση Προσωρινού Τύπου Ημερήσιων Εφημερίδων, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, η ΓΕΣΕΒΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο απέρριψε το εύλογο αίτημα αναβολής εκ μέρους των εργαζομένων ώστε να συζητηθεί στη Βουλή η τροπολογία της ΠΟΕΣΥ που φέρει τις υπογραφές πάνω από 150 βουλευτών από όλα τα κόμματα και με την οποία εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ από το μέτρο της εφεδρείας.

Εκ μέρους της διοίκησης κατέθεσε ο διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ευαγ. Λουρίδας ο οποίος υποστήριξε πώς «πριν προκηρυχθεί η απεργία δεν κλήθηκε η διοίκηση σε δημόσιο διάλογο από την ΠΟΕΣΥ, ενώ τα αιτήματα δεν εξαρτώνται από την ΕΡΤ». Ισχυρίστηκε πάντως πώς δεν προβλέφθηκε η ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας και πως η ΕΡΤ υπέστη ζημία, γεγονός που αντικρούστηκε με σφοδρότητα από τους δικηγόρους της άλλης πλευράς που υπενθύμισαν πώς η ΕΡΤ μετέδωσε αγώνες Τσάμπιονς Λίγκ, την βράβευση του ΠΣΑΤ και τον τηλεμαραθώνιο της Unicef.

Η δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κατέθεσε για λογαριασμό των εργαζομένων και είπε πώς «το 60% των ΜΜΕ απεργεί. Ποια βλάβη υπέστη η ΕΡΤ όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει δημόσια πώς δεν έλειψε από κανέναν η ΕΡΤ;

Οι δημοσιογράφοι θα χάσουν τη φύση του επαγγέλματός τους, θα χάσουν τα πάντα και πάνω από όλα την ιδιότητά τους. Η ΕΡΤ δεν έχασε χρήματα και αυτό γιατί οι εργαζόμενοι της κατάφεραν να την κάνουν κερδοφόρα. Η κρατική τηλεόραση σήκωσε κεφάλι αυτό τον καιρό και έπαψε να είναι του χεριού της πολιτικής και όλα αυτά τα μέτρα εναντίον της σε αυτό κατατείνουν. Η ΕΡΤ χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για να ξεπουληθεί».

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και Βουλευτής του ΣΥΝ Βασ. Μουλόπουλος κατέθεσε πώς «η δική είναι ξεκάθαρα πολιτική : Κρατικοί υπάλληλοι δημοσιογράφοι, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση να τους μετατρέψει, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο…».