Έρευνα για πλαστά οικονομικά στοιχεία στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore διεξάγεται σε βάρος 10 προσώπων, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της εφημερίδας Ρομπέρτο Ναπολετάνο, ο πρώην πρόεδρος του ομίλου Μπενίτο Μπενεντίνι και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος Ντονατέλα Τρέου. Σε βάρος τους διατάχθηκαν έφοδοι, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από την ιταλική οικονομική αστυνομία, την Guardia di Finanza.

Κύριο αντικείμενο της έρευνας αποτελούν δεκάδες χιλιάδες εικονικές ψηφιακές συνδρομές, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η όλη έρευνα σχετίζεται με το παθητικό στους λογαριασμούς της Il Sole 24 Ore και, εκτός από πλαστά εταιρικά στοιχεία, αφορά και παράνομη οικειοποίηση χρηματικών ποσών συνολικού ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για εφημερίδα ιδιοκτησίας της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων και εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχουν φήμες ότι πρόκειται τελικά να αποφασισθεί ένα είδος συνένωσής της με την εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία εδρεύει επίσης στο Μιλάνο.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ιταλοί βιομήχανοι υπογραμμίζουν πως έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στο έργο της δικαιοσύνης και ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως στην όλη υπόθεση.