Πολλές είναι οι φήμες το τελευταίο διάστημα που θέλουν τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του Kontra και του Real FM, Αναστασία Γιάμαλη, να μετακομίζει στον ΣΚΑΪ. Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μετά την αποχώρηση του Γιώργου Αυτιά με στόχο το ευρωκοινοβούλιο, η Αναστασία Γιάμαλη πραγματοποίησε ραντεβού με στελέχη του σταθμού του Φαλήρου, για να αναλάβει την πρωινή ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου.

Δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής του Star συνάντησε την Αναστασία Γιάμαλη και τη ρώτησε για το αν αληθεύουν οι φήμες, και η απάντηση που πήρε ήταν η εξής:

«Το μοναδικό που ισχύει είναι ότι τώρα τελείωσα την εκπομπή μου στον Real και πάω στην εκπομπή μου στο Kontra» είπε, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν θα την ενδιέφερε το ενδεχόμενο να αναλάβει πόστο στο ΣΚΑΪ.

«Δεν έχω να πω κάτι πέρα από αυτό. Άλλωστε, νομίζω ότι δεν μπορεί να αποτελεί είδηση το πού εργάζεται ένας δημοσιογράφος ή μια δημοσιογράφος. Σε κάθε περίπτωση, για όλους εμάς τους δημοσιογράφους και για εμένα, (σ.σ. το σημαντικό) είναι να έχω το πλαίσιο να κάνω τη δουλειά μου με ελευθερία και αξιοπρέπεια. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι είδηση», απάντησε η δημοσιογράφος.

Σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις για την εργασία της τόνισε πως θέλει «ένα περιβάλλον να κάνω τη δουλειά μου. Τίποτα παραπάνω. Κάτι που έχω βρει στο Kontra και στον Real εδώ και πέντε χρόνια».