Τα τελευταία χρόνια, τα ντοκιμαντέρ που αφορούν στις ζωές διάσημων προσώπων, γνωρίζουν μεγάλη άνθιση. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, πολιτικοί δίνουν την έγκρισή τους για να μεταφερθεί στην οθόνη η ιστορία της ζωής τους, είτε με τη μορφή σειράς ντοκιμαντέρ, είτε ταινίας.

Εννοείται πως το κοινό δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για τις άγνωστες πτυχές της ζωής ενός ινδάλματος που ενίοτε έχει τη μορφή κλειδαρότρυπας. Αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτό. Αρκετά ντοκιμαντέρ έχουν ενδιαφέρουν. Φωτίζουν την αθέατη πλευρά ενός διάσημου προσώπου, εμβαθύνουν στον ψυχικό τους κόσμο, εμπνέουν, συγκινούν. Ή και συζητούνται, κυρίως λόγω διάφορων αποκαλύψεων.

Τα ντοκιμαντέρ, λοιπόν, για τις ζωές διάσημων προσώπων είναι πολλά, ειδικά στο Netflix, όμως, δεν είναι όλα καλά, να τα λέμε και αυτά. Κάποια δεν βλέπονται, είναι αδιάφορα, μία αγιογραφία των σταρ που συνήθως, λένε τη μισή αλήθεια. Υπάρχουν, όμως, και πολλά ντοκιμαντέρ – «διαμαντάκια» που άξιζε να τα δεις. Εμείς ξεχωρίσαμε 10 κορυφαία του Netflix.

Sly

Μία ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία ζωής, σε ένα κάπως αδιάφορο ντοκιμαντέρ σε ορισμένα σημεία., Αλλά και μόνο ότι αφορά τον Σιλβέστερ Σταλόνε, δεν χρειάζεται περισσότερη σάλτσα για να πειστείς να το δεις. Το «Sly» είναι μια απρόσμενη και ειλικρινής έρευνα για τον άνθρωπο πίσω από τον μεγάλο σταρ των ταινιών δράσης.

Britney Vs Spears

Η Μπρίτνεϊ Σπίρας, τα τελευταία χρόνια απασχολεί την επικαιρότητα με λάθος τρόπο, ενώ για πολύ καιρό ήταν «δέσμια» της οικογένειάς της, με τον πατέρα της να είχε την κηδεμονία της. Στο ντοκιμαντέρ αυτό, η δημοσιογράφος Τζένι Έλισκιου και η σκηνοθέτρια Έριν Λι Καρ ερευνούν τον αγώνα της πάλαι ποτέ «πριγκίπισσας της Ποπ» για την ελευθερία μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις και στοιχεία.

«Ρόμπι Γουίλιαμς»

Με αφορμή τα 25 χρόνια στη σκηνή ως σόλο καλλιτέχνης, η μίνι σειρά ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία του βρετανού καλλιτέχνη, που μόνο αδιάφορη δεν είναι. Το «Robbie Williams» περιλαμβάνει ανέκδοτο υλικό σχεδόν 30 χρόνων από το προσωπικό αρχείο του σταρ με την επιμέλεια μιας καταξιωμένης ομάδας κινηματογραφιστών.

«Μπέκαμ»

Οι Μπέκαμ, ειδικά τη δεκαετία του 2000, αποτελούσαν το πιο πολυφωτογραφημένο και πολυσυζητημένο ζευγάρι της παγκόσμιας showbiz. Ήταν και αγαπημένο θέμα του σκανδαλοθηρικού Τύπου. Σε αυτή τη μίνι σειρά ντοκιμαντέρ, παρακολουθούμε την άνοδο του Ντέιβιντ Μπέκαμ από το ξεκίνημά του μέχρι που έγινε ο απόλυτος σταρ της εποχής, εντός όσο και εκτός γηπέδου, αλλά και άγνωστες ιστορίες και λεπτομέρειες από τον γάμο του με τη Βικτόρια.

«Άρνολντ»

Όχι, ότι θα απουσίαζε από τη λίστα το όνομα του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο Χολιγουντιανός σταρ έχει μία πολύπλευρη ζωή και καριέρα και αυτή ακριβώς ξεδιπλώνεται στη μίνι σειρά ντοκιμαντέρ. Πώς το παιδί ενός ναζί και συνεργάτη του Χίτλερ, έφτασε από την Αυστρία να κατακτήσει το Χόλιγουντ και να γίνει κυβερνήτης στην Καλιφόρνια;

«Άννα Νικόλ Σμιθ: Δεν Με Ξέρεις»

Από το απόγειο της φήμης της ως μοντέλο μέχρι τον τραγικό της θάνατο, αυτό το ντοκιμαντέρ του Netflix, αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά της Άννα Νικόλ Σμιθ μέσα από τα μάτια των πιο κοντινών της ανθρώπων.

«Ντεπ Εναντίον Χερντ»

Μόνο έκπληξη δεν αποτελεί ότι η άγρια δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ έγινε και ντοκιμαντέρ στο Netflix. Παρουσιάζοντας και τις δύο καταθέσεις μαζί για πρώτη φορά, αυτή η σειρά εξερευνά τη δίκη που έβαλε φωτιά στο Χόλιγουντ και τα διαδικτυακά μεθεόρτια που ακολούθησαν.