Με το «Κίνημα Φτωχών Ελλάδος» κατέβηκε στις εκλογές ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης μαζί με τους Παύλο Κοντογιαννίδη και Ηλία Λογοθέτη. «Βγήκαμε στον αγώνα, έγιναν διάφορα, δελτία χαθήκανε κλπ αλλά δεν δίνουμε σημασία. Θα πάμε και στις δεύτερες κάλπες» σημείωσε ο Χρήστος Βαλαβανίδης σε δηλώσεις του στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» του Ant1 το πρωί της Τρίτης (30/05).

Σε ότι αφορά την σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις πρώτες κάλπες, ο Χρήστος Βαλανίδης σημείωσε ότι «είμαι τρομαγμένος και εγώ από το αποτέλεσμα. Γιατί δημιουργούνται ανισότητες μέσα στην κοινωνία. Είναι πολύ μεγάλη διαφορά».

Ο ηθοποιός κλήθηκε να σχολιάσει αρχικά τον Γιώργο Κιμούλη και είπε πως: «Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένα άτομο πολύ ταλαντούχο πολύ προικισμένο από ταλέντο. Έχει όμως έναν χαρακτήρα που δεν ταιριάζει με αυτό. Είναι λίγο απότομος, υβριστικός, υπερόπτης. Αυτό τον έφερε στο σημείο να τον καταγγείλουν οι συνάδελφοί του, οι οποίο δυσκολεύονται να συνυπάρξουν μαζί του πάνω στη σκηνή. Θα ξανασυνεργαζόμουν μαζί του και με τον Πέτρο θα συνεργαζόμουν. Η παραβατική αυτή φάση που μπήκε μόνος του, αφορά τα θύματά του. Δύσκολα θα τον αποδεχόταν ο κόσμος, ξεπέρασε τα όρια, ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή».

Σχολιάζοντας τον Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία που τον βαραίνει, ανέφερε: «Αχαλίνωτη λίμπιντο, όπως και ο Φιλιππίδης. Τα γεγονότα δεν μπορώ να τα ξέρω, ούτε τον ίδιο γνωρίζω προσωπικά. Τον κρίνω σαν ένα πολύ συμπαθή ηθοποιό και ωραίο παιδί».

Όταν ρωτήθηκε για τον αν πρόκειται να συνεργαστεί ξανά με τον Αλέξανδρο Ρήγα, ο Χρήστος Βαλαβανίδης είπε: «Με έναν ατάλαντο θα συνεργαστώ ή με έναν φάλτσο; Προσπαθούσε να με μάθει να παίζω. Και το χειρότερο… να τραγουδάω».