Τη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού Κώστα Καζάκου που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2022 αλλά γεννήθηκε σαν σήμερα, 29 Μαΐου το 1935 τιμά η Finos Film με ένα βίντεό της.

Το βίντεο της Finos Film αποτελεί ένα ποπ πουρί από τις συμμετοχές του ηθοποιού σε διάφορες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

«Ανήσυχο πνεύμα, με βαθιά καλλιέργεια και πληθωρική προσωπικότητα, ο Κώστας Καζάκος ήταν ένας από τους “μεγάλους” της γενιάς του. Ηθοποιός, δάσκαλος, σκηνοθέτης, μεταφραστής, πατέρας και παππούς, δεν έκανε εκπτώσεις στην αλήθεια της τέχνης του, δηλώνοντας πιστά “παρών” μέχρι το τέλος.

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1935 και “έφυγε” τον περασμένο Σεπτέμβρη στα 87 του χρόνια. Τον θυμόμαστε μέσα από στιγμές του στις ταινίες “Η Λεωφόρος του Μίσους”, “Κοντσέρτο για Πολυβόλα”, “Πεθαίνω Κάθε Ξημέρωμα”, “Εν Ονόματι του Νόμου” και “Οι Σφαίρες δεν Γυρίζουν Πίσω”» αναφέρει η ανάρτηση της Finos Film.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

Ανήσυχο πνεύμα, με βαθιά καλλιέργεια και πληθωρική προσωπικότητα, ο Κώστας Καζάκος ήταν ένας από τους «μεγάλους» της γενιάς του. Ηθοποιός, δάσκαλος, σκηνοθέτης, μεταφραστής, πατέρας και παππούς, δεν έκανε εκπτώσεις στην αλήθεια της τέχνης του, δηλώνοντας πιστά «παρών» μέχρι το τέλος. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1935 και «έφυγε» τον περασμένο Σεπτέμβρη στα 87 του χρόνια. Τον θυμόμαστε μέσα από στιγμές του στις ταινίες «Η Λεωφόρος του Μίσους», «Κοντσέρτο για Πολυβόλα», «Πεθαίνω Κάθε Ξημέρωμα», «Εν Ονόματι του Νόμου» και «Οι Σφαίρες δεν Γυρίζουν Πίσω».#remembering #KostasKazakos #ΚώσταςΚαζάκος#finosfilm #greekcinema #greekmovies #greekactors #greekartists #ellinikestainies #vintagemovies #retromovies #50s #60s #70s #goldencinema #greekhollywood

Posted by Finos Film Official on Thursday, May 4, 2023