H τραγουδίστρια της ποπ Κιμ Πέτρας κοσμεί το εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit Issue. Είναι η δεύτερη transgender γυναίκα που το κάνει αυτό. Η απόφαση του περιοδικού προκάλεσε αντιδράσεις, με κάποιους μάλιστα να καλούν σε μποϊκοτάζ του. Πολλοί ήταν και εκείνοι πάντως που ανταπάντησαν στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε.

Το εξώφυλλο της Πέτρας είναι ένα από τα τέσσερα για το φετινό τεύχος με μαγιό, μαζί με τη Μέγκαν Φοξ, τη Μπρουκς Νάντερ και τη Μάρθα Στιούαρτ.

Η ίδια μίλησε στην για την «πίεση» που νιώθει από το γεγονός ότι είναι ένα πρόσωπο της LGBTQ+ κοινότητας. «Είναι σίγουρα μια τρομακτική εποχή για να είσαι τρανσέξουαλ στην Αμερική, αλλά υπάρχει επίσης πολύ περισσότερη εκπροσώπηση από ό,τι υπήρξε ποτέ, και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στη θετική πλευρά», δήλωσε η Πέτρας, 30 ετών, στο SI στη συνέντευξή της για το εξώφυλλο.

«Αισθάνομαι μια πίεση μερικές φορές να εκπροσωπώ την τρανς κοινότητα με ό,τι κάνω», παραδέχτηκε η βραβευμένη με Grammy. «Επειδή αισθάνομαι πολύ ευλογημένη που βρίσκομαι σε αυτό το σημείο όπου έχω όλες αυτές τις καταπληκτικές ευκαιρίες για τις οποίες έχω δουλέψει πολύ σκληρά, και αισθάνομαι τόσο ευτυχισμένη όταν ακούω από τρανς άτομα γενικά ότι εμπνέονται από εμένα».

Οργή των συντηρητικών

Παρά το γεγονός ότι σηματοδοτεί μια νίκη για την LGBTQ κοινότητα, προκάλεσε την οργή των συντηρητικών. «Μόνο που η Kim Petras δεν βρίσκεται εκεί λόγω της δημοτικότητάς της στο αναγνωστικό κοινό του SI, αλλά επειδή η σύνταξη του SI περιφρονεί το αναγνωστικό της κοινό», έγραψε ένας χρήστης του Twitter ως απάντηση στο tweet του SI για το εξώφυλλο της Petras. «Αυτό είναι πραγματικά καθαρή περιφρόνηση».

Ένας άλλος χρήστης κατηγόρησε το έντυπο για «βιασμό του μυαλού», γράφοντας: «Ο στόχος είναι να ξεγελάσουν τους ετεροφυλόφιλους άνδρες και να τους προκαλέσουν σεξουαλική επιθυμία για άλλους άνδρες».

Ένας άλλος αποκάλεσε το εξώφυλλο «γιορτή για κάτι πολύ σκοτεινό και πολύ θλιβερό».

Ωστόσο, άλλοι μίλησαν υπέρ της φωτογράφισης. «Δεν καταλαβαίνω τι σας πληγώνει όσον αφορά τους τρανς ανθρώπους. Δεν σας επηρεάζει», έγραψε ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Η ποσότητα του μίσους για τους τρανς σε αυτό το νήμα είναι εξωπραγματική».

«Αγαπώ τη Μάρθα Στιούαρτ και την Κιμ Πέτρας», έγραψε ένας άλλος στο Twitter. «Κουράστηκα να αποφασίζουν οι άντρες τι ορίζει τις… όμορφες γυναίκες». Ένας ακόμη θαύμασε την Petras ως «τόσο γλυκιά ψυχή».

Η μουσικός δήλωσε στο SI ότι το γεγονός ότι είναι τρανς δεν είναι καν το πιο σημαντικό πράγμα γι’ αυτήν.

«Προσπαθώ πάντα να θυμάμαι ότι ό,τι κάνω δεν έχει σίγουρα να κάνει με το ότι είμαι τρανσέξουαλ. Είναι ένα κομμάτι μου, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά άλλα κομμάτια μου», είπε η τραγουδίστρια του «Coconuts» στο SI. «Και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για μένα να το δείχνω αυτό στον κόσμο. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το φύλο ή η σεξουαλικότητά σου ή οτιδήποτε από αυτά τα πράγματα, έχει να κάνει με το τι κάνεις στη ζωή και με το τι υπάρχει μέσα σου, οπότε ελπίζω ότι αυτό μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους».

Ο Petras έγραψε ιστορία νωρίτερα μέσα στη χρονιά στα 65α ετήσια βραβεία Grammy, κερδίζοντας το βραβείο Best Pop Duo Performance με τον Sam Smith για τη χορευτική τους επιτυχία «Unholy». Ήταν η πρώτη τρανσέξουαλ γυναίκα που πήρε το βραβείο και η δεύτερη τρανς γυναίκα που κέρδισε Grammy.