Για την εμπειρία του με τα ναρκωτικά μίλησε ο Χρήστος Ζαμπούνης ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος σημείωσε πως «δεν σταματάει εύκολα αυτό» ενώ χαρακτήρισε ως «ύπουλο» ναρκωτικό την κοκαΐνη.

«Όταν κατέρρευσαν όλα, άρχισα τη συγγραφή του βιβλίου “Ιστορίες ενός παιδήλικα”. Αυτή ήταν η ψυχοθεραπεία που έκανα, η ενδοσκόπηση. Κάθισα να γράψω τα απομνημονεύματά μου και μετάνιωσα που τα εξέδωσα, γιατί αυτά ήταν για μένα, για να θεραπεύσω τη δυσκολία και την πίεση», εξομολογήθηκε αρχικά ο Χρήστος Ζαμπούνης.

«Για ποιον λόγο τώρα εγώ να κάτσω και να γράψω ότι, όταν έχασα την κόρη μου, έκανα για δύο χρόνια χρήση ναρκωτικών; Μετά το έκανα συνειδητά, λέγοντας ότι έστω και ένας νεαρός χρήστης αν διαβάσει ότι υπάρχει άνθρωπος που σταμάτησε την κοκαΐνη, ίσως μπορεί να τη σταματήσει και κάποιος άλλος», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν σταματάει εύκολα αυτό, είναι τόσο γλυκό ναρκωτικό η κοκαΐνη, τόσο ύπουλο».

«Στα Πρόσωπα είχαν μία σελίδα που έλεγε για τα ναρκωτικά: όλοι μου έλεγαν πόσο θα με ανεβάσει, κανένας δεν μου είπε πόσο θα με κατεβάσει. Το έγραφα χρόνια εκείνο το βιβλίο και πιστεύω ότι θα βοήθησε κόσμο που αντιμετώπιζε δυσκολίες» ανέφερε στη συνέχεια ο Χρήστος Ζαμπούνης και πρόσθεσε: «Είναι άλλες τόσες σελίδες που είναι σε θυρίδα. Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες αλλά δεν είναι σωστό να εκθέτουμε κόσμο. Δεν ξέρω αν θα δημοσιευτούν ποτέ. Τα είχα γράψει γιατί είχα την εσωτερική ανάγκη να τα θυμηθώ και να τα εξηγήσω».

«Έχασα τον ανιψιό μου στα Τέμπη»

Στην συνέχεια της συνέντευξής του, ο Χρήστος Ζαμπούνης εξομολογήθηκε πως έχασε τον ανιψιό του στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Πηγαίνω συνέχεια σε κηδείες. Έχασα τον ανιψιό μου στα Τέμπη. Δεν ήθελα να το μοιραστώ από τους τηλεοπτικούς δέκτες γιατί ήταν οικογενειακό πένθος. 27 ετών. Πηγαίνω σε κηδείες… Στην κηδεία, ο σωστός τρόπος από αρχαιοτάτων χρόνων είναι “η σιωπή”. Σιωπούμε» σημείωσε ο δημοσιογράφος.