Οι διαχειριστές της περιουσίας του Μάικλ Τζάκσον αποφάσισαν να πουλήσουν το 50% από τα δικαιώματα της μουσικής του, με πηγές να αναφέρουν ότι η τελική συμφωνία μπορεί να αγγίξει τα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Οπως επιβεβαίωσαν τρεις πηγές στο Variety θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει μέχρι σήμερα, στην αγορά μουσικών καταλόγων.

Οι πηγές υπογράμμισαν επίσης ότι η Sony και ένας πιθανός οικονομικός εταίρος διαπραγματεύονται να αποκτήσουν το 50% των δικαιωμάτων όσον αφορά τις εκδόσεις, τα έσοδα από την ηχογραφημένη μουσική του τραγουδιστή, την παράσταση «MJ: The Musical» στο Μπρόντγουεϊ και την επερχόμενη βιογραφική ταινία «Michael», και ίσως και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Μια οικονομική πηγή δήλωσε στο Variety ότι η «Primary Wave Music» κατέχει ήδη μερίδιο στον εκδοτικό κατάλογο του Τζάκσον.

Σημειωτέον ο τραγουδιστής πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών και την περιουσία του στο τομέα της ψυχαγωγίας την χειρίστηκαν με σταθερότητα ο επί σειρά ετών δικηγόρος του Τζον Μπράνκα (John Branca) και ο Τζον ΜακΚλέιν (John McClain).