Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της Λίσα Μαρί Πρίσλεϊ, τραγουδίστριας, μουσικού και μοναδικού παιδιού του Έλβις Πρίσλεϊ, από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 54 ετών. Η κόρη του θρύλου του ροκ εντ ρολ, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της, κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ και η τεράστια κληρονομιά του πατέρα της είχε μια διαρκή παρουσία στη ζωή της.

Η Λίσα Μαρί ήταν μόλις 9 ετών όταν ο Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε το 1977. Την περασμένη Κυριακή, βρέθηκε στη Γκρέισλαντ, την έπαυλη του Έλβις στο Μέμφις, για να γιορτάσει τη μνήμη του με αφορμή τα 88 χρόνια από τη γέννησή του, σύμφωνα με τους New York Times.

Πατέρας και κόρη είχαν μια εξαιρετικά στενή σχέση. Μάλιστα, όταν η μικρή Λίσα Μαρί είπε στον πατέρα της ότι δεν είχε δει ποτέ χιόνι, ο Έλβις την πήρε και πέταξαν μαζί στο Άινταχο για να το δει. Ο πατέρας της είχε ονομάσει το ιδιωτικό του τζετ Convair 880 «the Lisa Marie».

Η Λίσα Μαρί Πρίσλεϊ ήταν η κληρονόμος της επιχείρησης Elvis Presley Enterprises, όμως πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της σε εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων το 2005.

Διατήρησε τον έλεγχο της Graceland, ιδιοκτησίας στο Μέμφις (Τενεσί) που ανήκε στον πατέρα της και όπου βρέθηκε ο διάσημος τραγουδιστής χωρίς τις αισθήσεις του τον Αύγουστο του 1977, προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου ο θάνατός του αποδόθηκε σε καρδιακή ανακοπή.

Η μουσική της καριέρα πάντως ουδέποτε εκτοξεύτηκε όπως εκείνη του πατέρα της. Η επιρροή του όμως ήταν εμφανής στα τραγούδια και στους στίχους της. Στο πρώτο της άλμπουμ το 2033 με τίτλο «To Whom It May Concern», τραγουδά στο μελαγχολικό «Lights Out» ότι «κάποιος έσβησε τα φώτα εκεί στο Μέμφις. Εκεί έχει ταφεί η οικογένειά μου».

Το 2018, τραγούδησε μαζί με μια ηχογράφηση του Έλβις σε ένα από τα τραγούδια του. «Συγκινήθηκα καθώς τραγουδούσα», είχε πει σε συνέντευξή της.

Από το 1994 έως το 1996 ήταν παντρεμένη με τον Μάικλ Τζάκσον, με το ζευγάρι να απασχολεί διαρκώς το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Το 2022 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ, όμως το ζευγάρι χώρισε μετά από μόλις τέσσερις μήνες την ίδια χρονιά.

Πριν από τον Μάικλ Τζάκσον είχε παντρευτεί το 1988 τον μουσικό Ντάνι Κίο, με τον οποίο χώρισαν το 1994, αφού είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, Riley Keough και Benjamin Keough, με τον τελευταίο να αυτοκτονεί σε ηλικία 27 ετών το 2020.

Γάμο είχε κάνει και με τον συνθέτη Μάικλ Λόκγουντ, με τον οποίο απέκτησαν δύο κόρες. Χώρισαν το 2021.

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ

Το 2022 στο περιοδικό People, η Πρίσλεϊ είχε πει ότι η ζωή της είχε «χτυπηθεί» από τον θάνατο, το πένθος και την απώλεια από την παιδική της ηλικία, σημειώνοντας ότι ο θάνατος του γιου της ήταν ένα πλήγμα για την ίδια και τις τρεις κόρες της. «Το πένθος δεν σταματά και δεν φεύγει έναν χρόνο ή χρόνια μετά την απώλεια. Το πένθος είναι κάτι που πρέπει να κουβαλάς μαζί σου για το υπόλοιπο της ζωής σου».