Ο Ισαάκ Χάμφρις, σέντερ της Μελβούρνης Γιουνάιτεντ του NBL (Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Αυστραλίας), δήλωσε ότι είναι γκέι. Ο σταρ του μπάσκετ λέει ότι τώρα είναι «ευτυχισμένος με αυτό που είμαι» στο βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς η ομάδα του και το NBL μοιράζονται μηνύματα υποστήριξης.

Ο Χάμφρις έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Κεντάκι από το 2015-2017 και εμφανίστηκε σε πέντε παιχνίδια για τους Ατλάντα Χοκς το 2019. Ο αθλητής μίλησε για τη σεξουαλικότητά του με τους συμπαίκτες του.

«Έχω κρύψει κάτι για τον εαυτό μου σε όλη μου τη ζωή, από όλους όσους αγαπώ, ακόμα και από τον εαυτό μου μερικές φορές»

«Κοιτάξτε, αυτή θα είναι ίσως μία από τις πιο δύσκολες συζητήσεις που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου, αλλά η ζωή είναι για να κάνεις δύσκολα πράγματα και να μαθαίνεις από αυτά και να κάνεις τη διαφορά μέσα από αυτές τις δύσκολες στιγμές. Κρύβω κάτι για τον εαυτό μου σε όλη μου τη ζωή, από όλους όσους αγαπώ, ακόμα και από τον εαυτό μου μερικές φορές», είπε στην αρχή του μηνύματός του ο Χάμφρις.

«Είναι μια αλήθεια για τον εαυτό μου που ήθελα να αρνηθώ για πολύ καιρό, αλλά τώρα νιώθω άνετα να σας την πω σε όλους. Αυτή η αλήθεια είναι ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Ανακάλυψα πολλά για τον εαυτό μου και το σκέφτηκα πολύ. Τελικά έφτασα σε ένα σημείο όπου ξέρω ότι μπορώ να αποκαλύψω τον εαυτό μου ως ομοφυλόφιλος άνδρας και να εξακολουθώ να κάνω επαγγελματικό αθλητισμό».