Η Σακίρα και ο πρώην σύζυγός της Ζεράρ Πικέ επιβεβαίωσαν ότι υπέγραψαν συμφωνία για την επιμέλεια των παιδιών τους, κάτι που σημαίνει πως το πρώην διάσημο ζευγάρι θα αποφύγει τις συγκρούσεις στις δικαστικές αίθουσες. Οι δύο τους, που επιβεβαίωσαν τον χωρισμό τους τον Ιούνιο, εξέδωσαν ανακοίνωση την Τρίτη μετά από μια μαραθώνια 12ωρη συνάντηση με τους δικηγόρους τους, η οποία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.

Ο Τζέραρντ, ο οποίος αποσύρθηκε για συναισθηματικούς λόγους από το ποδόσφαιρο το Σαββατοκύριακο, λέγεται ότι έδωσε την συγκατάθεσή του για τη μετακόμιση της πρώην συντρόφου του στο Μαϊάμι την Πρωτοχρονιά με τους δύο γιους τους, Μίλαν, εννέα, και Σάσα, επτά ετών, για να αποφύγουν μια μακρά δικαστική διαμάχη.

Η επιθυμία της Σακίρα να μετακομίσει στην πόλη όπου ζούσε η ίδια και μέρος της οικογένειάς της ήταν το κύριο εμπόδιο στο να τα βρει το πρώην ζευγάρι εξωδικαστικά, μεταδίδει η dailymail.

Ο Ζεράρ Πικέ και η Σακίρα ανέφεραν στην κοινή τους δήλωση: «Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι έχουμε υπογράψει μια συμφωνία που εγγυάται την ευημερία των παιδιών μας και η οποία θα επικυρωθεί στο δικαστήριο στο πλαίσιο μιας απλώς τυπικής διαδικασίας. Μοναδικός μας στόχος είναι να τους παρέχουμε την ύψιστη ασφάλεια και προστασία και πιστεύουμε ότι η ιδιωτική τους ζωή θα γίνει σεβαστή. Εκτιμούμε το ενδιαφέρον που δείχνεται και ελπίζουμε ότι τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους με την απαραίτητη ιδιωτικότητα σε ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον».

Η δήλωση στον Τύπο είχε τα ονόματα της Σακίρα και του Ζεζάρ.

Ο ισπανικός Τύπος ανέφερε επίσης ότι ο Πικέ θα μπορεί να περνάει δέκα ημέρες το μήνα με τα παιδιά του στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Σακίρα, καθώς και χρόνο διακοπών.