Για μια δύσκολη περίοδο της ζωής του κατά την οποία είχε αυτοκτονικές σκέψεις λόγω νομικών εμπλοκών αλλά και αποτυχιών στην καριέρα του μίλησε ο ηθοποιός, Σάια ΛαΜπεφ (Shia LaBeouf).

Ο 36χρονος ηθοποιός αντιμετώπισε σειρά νομικών προβλημάτων τα τελευταία χρόνια αφού ενεπλάκη σε τροχαία δυστυχήματα, ένα συναισθηματικό ξέσπασμα σε παράσταση του Μπρόντγουεϊ και μια καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική επίθεση που κατατέθηκε από την πρώην σύντροφό του, FKA twigs.

Ο LaBeouf απολύθηκε επίσης από την ταινία «Don’t Worry Darling» της σκηνοθέτιδας Olivia Wilde. «Κανείς δεν ήθελε να μου μιλήσει, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας μου. Ο διευθυντής δεν μου τηλεφωνούσε. Ο μάνατζερ δε με καλούσε», είπε σε συνέντευξή του ο ηθοποιός. Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, εκείνη την περίοδο της ζωής του σκέφτηκε να αυτοκτονήσει.

«Είχα ένα όπλο στο τραπέζι […] Δεν ήθελα να είμαι πια ζωντανός αφού συνέβησαν όλα αυτά. Ήταν ντροπή όπως δεν είχα ξαναζήσει, το είδος της ντροπής που ξεχνάς πώς να αναπνέεις. Δεν ξέρεις πού να πας. Δεν μπορείς να βγεις έξω», είπε και πρόσθεσε ότι «είχα επίσης βαθιά επιθυμία να κρατηθώ στη ζωή». Στη συνέχεια, μίλησε για την ενασχόλησή του με τον Καθολικισμό ενώ προετοιμαζόταν για το ρόλο του στην ταινία «Padre Pio».

Ο LaBeouf είπε ότι η ζωή του σώθηκε, ότι έφτασε στην άλλη πλευρά εκείνης της σκοτεινής περιόδου ως αποτέλεσμα της μεταστροφής του στον Ρωμαιοκαθολικισμό, η οποία από μόνη της προκλήθηκε από την έρευνα για να υποδυθεί τον ομώνυμο χαρακτήρα στην επερχόμενη ταινία του Abel Ferrera για τον αμφιλεγόμενο μοναχό του 20ού αιώνα, Padre Pio. Η ταινία κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα της Βενετίας μέσω του παράλληλου προγράμματος Giornate degli Autori του φεστιβάλ.

«Ξέρω τώρα ότι ο Θεός χρησιμοποιούσε το εγώ μου για να με τραβήξει κοντά Του. Να με απομακρύνει από τις εγκόσμιες επιθυμίες. Όλα συνέβαιναν ταυτόχρονα», είπε.