Ναι, μπορεί να ακούγεται σαν παραμύθι, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, μια σειρά από κάστρα παραμένουν σε λειτουργία και έχουν -ίσως αναπάντεχα- προσελκύσει την προσοχή των διασημοτήτων που αναζητούν σπίτια με μια πραγματικά βασιλική αισθητική. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε πέντε σταρ του Χόλιγουντ που διαθέτουν το δικό τους κάστρο με αέρα ξεπερασμένης, αλλά ρομαντικής, γοητείας στη σύγχρονη εποχή.

Τόμι Χίλφιγκερ

Ο σχεδιαστής μόδας και η σύζυγός του διοχέτευσαν τη γοητεία του αγγλικού αρχοντικού στο πρώην σπίτι τους στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, γνωστό ως Round Hill. Αρχικά ονομαζόταν Château Paterno, το οποίο σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Greville Rickard το 1939 για τον απόγονο του ιδιοκτήτη του ακινήτου Charles Vincent Paterno. Σήμερα πια, δεκαετίες αργότερα, το φιλόξενο σπίτι συνδυάζει τα στυλ και των δύο Χίλφιγκερ. «Το σπίτι ήταν ερειπωμένο και ξέραμε ότι χρειαζόταν πολλή δουλειά, αλλά ξέραμε επίσης ότι αυτό θα ήταν το σπίτι μας», είπε στο Architectural Digest το 2017 η σύζυγος του σχεδιαστή. Το ζευγάρι, ωστόσο, δεν κατοικεί πια στο πολυτελές σπίτι εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Τζέιν Σέιμουρ

Η Τζέιν Σέιμουρ ήξερε από την πρώτη στιγμή που αντίκρισε το St. Catherine’s Court το 1982, ότι ήταν κάτι το ξεχωριστό. Αν και δεν ήταν ένα παραδοσιακό κάστρο, το αγγλικό αρχοντικό διατηρούσε ακόμα τη δική του εκκλησία, τον αχυρώνα και τις εξοχικές κατοικίες του. Η ηθοποιός αρχικά μοίρασε το χρόνο της ανάμεσα στο St. Catherine’s Court και το κύριο σπίτι της οικογένειάς της στην Καλιφόρνια, σημειώνοντας στο Architectural Digest το 1991 ότι «Μερικές φορές πηγαίνω μια βόλτα, μαζεύω αγριολούλουδα και μετά κάθομαι εδώ με τα παιδιά και ζωγραφίζω». Τον Νοέμβριο του 2007, η Σέιμουρ πούλησε το ακίνητο σε έναν άγνωστο αγοραστή και τώρα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για ειδικές εκδηλώσεις και γάμους.

Νόρμαν Ρίντους – Νταϊάν Κρούγκερ

Αφού έζησαν σε αυτό για δύο χρόνια, ο Νόρμαν Ρίντους -γνωστός στο ευρύ κοινό από το ρόλο του Ντάριλ στην τηλεοπτική σειρά «Walking Dead»- και Νταϊάν Κρούγκερ αποφάσισαν να πουλήσουν το σπίτι τους που μοιάζει με κάστρο στο Λος Άντζελες. Χτισμένη στα μέσα της δεκαετίας του 1920, η έπαυλη των 720 τ.μ. στηρίζεται σε έναν βράχο με εκπληκτική θέα στην πόλη και το κοντινό Laurel Canyon. Με τέσσερα υπνοδωμάτια και επτά μπάνια, το σπίτι διαθέτει έναν μεγάλο χώρο για καθιστικό, εκτός από μια μικρή κουζίνα, μια αίθουσα προβολών, ένα στούντιο μουσικής, μια αίθουσα παιχνιδιών και ένα γυμναστήριο. Το ζευγάρι διαθέτει, επίσης, ένα αρχοντικό στο West Village στη Νέα Υόρκη.

Τζέρεμι Άιρονς

Το κάστρο- σπίτι του Τζέρεμι Άιρονς

Το 1998 ο Τζέρεμι Άιρονς ξεκίνησε τις προσπάθειες αποκατάστασης στο Kilcoe Castle, ένα κάστρο του 15ου αιώνα στα ανοιχτά των ιρλανδικών ακτών, με την όλη διαδικασία να διαρκεί συνολικά έξι χρόνια. Ο Βρετανός ηθοποιός συνεργάστηκε με πολλούς ντόπιους για να ολοκληρώσει το έργο, λέγοντας στο Vanity Fair το 2017 ότι σχεδόν όποιος ήθελε δουλειά μπορούσε να βρει. Σήμερα, το κάστρο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 13 άτομα και η κύρια σουίτα διαθέτει μια τοξωτή ξύλινη στέγη εμπνευσμένη από τη σοφίτα μιας παλιάς γαλλικής αγροικίας στην οποία σύχναζε στα γυρίσματα του «The Man in the Iron Mask». Ο κύριος χώρος καθιστικού είναι το μέρος όπου ο Άιρονς παρουσιάζει έργα τέχνης και αναμνηστικά.