Μετά από μήνες σιωπής, ο σκηνοθέτης του «Justice League», Τζος Γουίντον, απάντησε στις καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και εργασιακό bullying στο σετ από τους αστέρες της ταινίας υπερήρωων, Ρέι Φίσερ και Γκαλ Γκαντότ. Ο δημιουργός του «Buffy the Vampire Slayer» μοιράστηκε στις σκέψεις του για το ζήτημα στο New York Magazine.

Ο Γουίντον, 57 ετών, ισχυρίστηκε στη συνέντευξη ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν «κάθε λέξη της σύγχρονης εποχής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως “όπλο” για να φαίνεται ότι ήμουν ένα καταχρηστικό τέρας».

«Νομίζω ότι είμαι ένας από τους καλύτερους showrunner που έχουν υπάρξει ποτέ», πρόσθεσε.

Η 36χρονη Γκαντότ, που έπαιξε τη Wonder Woman στο «Justice League», ισχυρίστηκε τον Οκτώβριο ότι ο σκηνοθέτης «απείλησε» την καριέρα της κατά τη διάρκεια των 40 ημερών επαναληπτικών γυρισμάτων της ταινίας μετά την αποχώρηση του Ζακ Σνάιντερ λόγω του θανάτου της κόρης του.

«Δεν απειλώ ​​τους ανθρώπους. Ποιος το κάνει αυτό;»

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης των «Avengers» αρνήθηκε τις κατηγορίες στο πρόσφατο άρθρο. «Δεν απειλώ ​​τους ανθρώπους. Ποιος το κάνει αυτό;» ανέφερε ο Γουίντον, ο οποίος επέμεινε ότι η σταρ της «Wonder Woman» απλώς τον είχε παρεξηγήσει λόγω ενός φραγμού επικοινωνίας.

Υποστήριξε, «Τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη της γλώσσα και τείνω να είμαι ενοχλητικά υπερβολικός στην ομιλία μου».

Η ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ

Ωστόσο, σε ένα πρόσφατο email στο New York Magazine, το πρώην μοντέλο έγραψε ότι «κατάλαβε τέλεια». Εν τω μεταξύ, μία πηγή από την ταινία «Justice League» ισχυρίστηκε ότι ο συγγραφέας του «Alien: Resurrection» είχε πράγματι απειλήσει να τορπιλίσει την καριέρα της Γκαντότ.

«Της είπε ότι είναι ο σκηνοθέτης και εκείνη θα σωπάσει και θα πει τις ατάκες της καθώς μπορεί να την κάνει να φαίνεται απίστευτα ηλίθια σε αυτή την ταινία», ανέφερε η πηγή.

Ο Ρέι Φίσερ κατηγορεί τον σκηνοθέτη για ανάρμοστη συμπεριφορά

Αλλού στο προφίλ του New York Magazine, ο Γουίντον απάντησε στα σχόλια του ηθοποιού Ρέι Φίσερ, ο οποίος υποδύεται τον Cyborg στο «Justice League». Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Φίσερ, ο οποίος είναι μαύρος, είχε κατηγορήσει τον βραβευμένο με Emmy για υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της «ακατάλληλης» και «αντιεπαγγελματικής» συμπεριφοράς στο πλατό, της αποκοπής σκηνών που αμφισβητούν τα στερεότυπα και ακόμη και για τη λεύκανση του τόνου του δέρματός του.

Ο ηθοποιός Ρέι Φίσερ

Ο Γουίντον χαρακτήρισε την τελευταία κατηγορία ψευδή και άδικη, εξηγώντας ότι είχε φωτίσει τα πάντα μετά την παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων των προσώπων των ηθοποιών, για να δώσει στην ταινία μια πιο ανάλαφρη εμφάνιση.

Ο σκηνοθέτης του «Serenity» υπερασπίστηκε επίσης την απόφασή του να περιορίσει τον ρόλο του Cyborg στην ταινία, υποστηρίζοντας ότι «βάσει λογικής δεν είχε νόημα να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή» και ότι ο 34χρονος φίσερ ήταν κακός ηθοποιός. Και φέρεται να μην ήταν ο μόνος με αυτές τις απόψεις: Το κοινό των δοκιμαστικών προβολών είχε θεωρήσει τον Cyborg «τον χειρότερο από όλους τους χαρακτήρες της ταινίας», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη.

Ο Γουίντον θεώρησε τους ισχυρισμούς για κατάχρηση «γελοίες», καθώς «είχε περάσει ώρες συζητώντας τις αλλαγές με τον Φίσερ» και ότι οι συνομιλίες τους ήταν «φιλικές και με σεβασμό».

Καμία από τις κατηγορίες του ηθοποιού δεν ήταν «είτε αληθινή είτε άξια συζήτησης», ισχυρίστηκε ο σκηνοθέτης.

Τη Δευτέρα, ο Φίσερ έγραψε στο Twitter σχετικά με τα σχόλια του Γουίντον:

«Αντί να ασχοληθώ με όλα τα ψέματα και τις βλακείες σήμερα — θα γιορτάσω την κληρονομιά του αιδεσιμότατου Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ. Αύριο το έργο συνεχίζεται.», έγραψε ο ηθοποιός μεταξύ άλλων.

Οι Φίσερ και Γκαντότ δεν είναι οι πρώτοι ηθοποιοί που κατηγορούν τον σκηνοθέτη για ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα: Ο Γουίντον αντιμετωπίζει επίσης καταγγελίες κατάχρησης από πολλά αστέρια της σειράς βρικόλακών του «Buffy», συμπεριλαμβανομένων των Καρίσμα Κάρπεντερ και Μισέλ Τράχτενμπεργκ.