Η κάμερα της εκπομπής «Happy Day» βρέθηκε στα παρασκήνια του «Just2Us» όπου και συνάντησε την Μάρα Μεϊμαρίδη και κλήθηκε να εξηγήσει το λόγο που ζήτησε συγγνώμη από τον Χρήστο Σαντικάι μετά τις αντιδράσεις που σήκωσε η ερώτηση που έκανε στην σύντροφο του, Λάουρα Νάργες όταν την ρώτησε «τι ράτσα είναι».

Η Μάρα Μεϊμαρίδη υπερασπίστηκε την ερώτηση της και εξήγησε πως δεν ζήτησε συγγνώμη τελικά από τον Χρήστο Σαντικάι αλλά επειδή δεν ερμήνευσε τι ακριβώς εννοούσε.

Συγκεκριμένα, η Μάρα Μεϊμαρίδη ανέφερε πως: «Ζήτησα συγγνώμη επειδή δεν ερμήνευσα επί τόπου τι εννοούσα. Τι να καλύψω; Καλύπτεις με make up ένα σπυράκι. Η δήλωση δεν ήταν άστοχη, ήταν ανθρωπολογική. Συγγνώμη που δεν κατάφερα να εξηγήσω επί τόπου τι εννοούσα. Νομίζω ότι είπα ότι ο κύριος μου θύμισε ότι είναι από τη Νότιο Αμερική».

Η συγγνώμη που τελικά δεν ήταν συγγνώμη

Η Λάουρα Νάργες την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και όπως ήταν αναμενόμενο, μέρος των ερωτήσεων που της έκανε η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου και οι συνεργάτες της, αφορούσαν την προσωπική της ζωή. Η παρουσιάστρια, το τελευταίο διάστημα διατηρεί σχέση με τον τραγουδιστή Χρήστο Σαντικάι.

Όταν η Μάρα Μεϊμαρίδη άκουσε το ονοματεπώνυμο του τραγουδιστή θέλησε να μάθει «τι ράτσα είναι;». Αμέσως, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου ο οποίος βρισκόταν δίπλα της, άρχισε να την σκουντάει αλλά η Μάρα Μεϊμαρίδη δεν κατάλαβε το λόγο που το έκανε αυτό.

«Δεν παίζει ρόλο από πού είναι ο άνθρωπος. Απλά το λέτε επειδή έχει εξωτικά χαρακτηριστικά» σχολίασε η Κατερίνα Καινούργιου προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ερώτηση της Μάρας Μεϊμαρίδη και να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα.

Οι κάμερες συνάντησαν εκ νέου την Μάρα Μεϊμαρίδη μετά τη δήλωση της αυτή και ζήτησε συγγνώμη η οποία τελικά δεν ήταν… συγγνώμη.

«Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη αν κάποιος παρανόησε αυτό που είπα. Το “Σαντικάι” μου θύμισε το “Σαντιάγκο”. Οι ανθρώπινες ράτσες είναι πέντε. Πίστεψα ότι αυτό το όνομα που μοιάζει με το “Σαντιάγκο” είναι από Αμερική πλευρά. Αλλά έπρεπε και η κοπέλα να μου απαντήσει ότι όχι, είναι ευρωπαϊκό. Δεν αισθάνθηκα ότι η Λάουρα ήρθε σε δύσκολη θέση. Αλλά ίσως έπρεπε επί τόπου να εξηγήσω τι εννοούσα ανθρωπολογικά» ανέφερε μεταξύ άλλων η Μάρα Μεϊμαρίδη.

Το «φίλτρο» του Χρήστου Σαντικάι

Η ερώτηση της Μάρας Μεϊμαρίδη μεταφέρθηκε στον Χρήστο Σαντικάι ο οποίος αναφέρθηκε στο «ειδικό φίλτρο» που έχει και αγνοεί τέτοιου είδους σχόλια.

«Δεν έχω κάτι προσωπικό με την κυρία Μάρα. Έχω μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον να αγαπώ τους ανθρώπους. Αυτά τα σχόλια από μικρός, όταν δεχόμουν bullying, έχω ένα ειδικό φίλτρο που είναι σαν να μπαίνουν από εδώ και να βγαίνουν από εκεί. Δεν μένει μέσα μου ώστε να δημιουργηθεί μια αντιπαλότητα, είναι σαν να μην το άκουσα. Η Λάουρα ήταν στεναχωρημένη στο τηλέφωνο. Κρατάω μόνο τα καλά και συγχωρώ» είπε ο Χρήστος Σαντικάι στην κάμερα του «Πρωινού».