Το ντύσιμο του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής δεν πέρασε απαρατήρητο. Όλα τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης σχολίασαν το άψογα διπλωμένο μαντιλάκι στο πέτο του, που παρέπεμπε στη δεκαετία του ’50, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε και το γκρι-μπλε κοστούμι που -στην κυριολεξία- ήταν ραμμένο και κομμένο στα μέτρα του.

Η κομψή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα οφείλεται σε έναν άνθρωπο: Τον Παναγιώτη Γιαννέτο, γιο του Δημήτρη Γιαννέτου και συνεχιστή της οικογενειακής επιχείρησης που μετράει ήδη έναν αιώνα ζωής. Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», το ποσετάκι για το οποίο μιλούσαν επί δύο ημέρες όλοι οι δημοσιογράφοι στα εγχώρια αλλά και στα ξένα Μέσα ήταν ιδέα του 38χρονου ράφτη Παναγιώτη Γιαννέτου. Η οικογένεια, από την αρχή της Μεταπολίτευσης, έχει ντύσει όλους του πρωθυπουργούς της Ελλάδας.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να φορέσει στη Σύνοδο Κορυφής ένα χειροποίητο κοστούμι που θα έφερε ελληνική υπογραφή. Οι άνθρωποι του γραφείου του επικοινώνησαν με τον Δημήτρη Γιαννέτο, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε τον γιο του να πάρει μέτρα από τον πρωθυπουργό. Το ραντεβού τους πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο Παναγιώτης Γιαννέτος πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να φορέσει το μαντιλάκι στο πέτο προκειμένου να δώσει άλλη φινέτσα στο ρούχο, ενώ το ύφασμα που επέλεξε για να ράψει το κοστούμι είχε το χρώμα μιας περίεργης σκούρας απόχρωσης του γκρι με μπλε νερά. Σύμφωνα μάλιστα με τους ενδυματολόγους, το χρώμα παίζει ιδιαίτερο ρόλο σε συναντήσεις τέτοιου είδους, αφού επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την ψυχολογία των συνομιλητών.

Μεταξύ των πολιτικών που έχουν ραφτεί στον Γιαννέτο είναι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ από τον χώρο του θεάματος οι Γρηγόρης Βαλτινός, Λάκης Λαζόπουλος και Τίτος Βανδής είναι μερικοί μόνο από τους κυρίους που έχουν ντυθεί με τα ντελικάτα υφάσματα του Γιαννέτου.