«Αγνόησα την απαγόρευση σεξ και έγινα έτσι ο γρηγορότερος άνθρωπος του πλανήτη», παραδέχεται ο κορυφαίος σπρίντερ της οικουμένης, ο οποίος παρέβλεψε τις σαφείς εντολές του προπονητή του και του έδωσε να καταλάβει για να απογειωθεί στο πάνθεο του στίβου.

Η αυτοβιογραφία του τζαμαϊκανού σπρίντερ Usain Bolt κυκλοφορεί ήδη με τον εύγλωττο τίτλο «Faster Than Lightning» (Harper), ρίχνοντας φως σε άγνωστα στιγμιότυπα της ζωής του που πολλοί θα ήθελαν να ξέρουν.

«Πικάντικα» περιστατικά, «πιπεράτες» λεπτομέρειες και πολλές ακόμα πληροφορίες που αφορούν στην ιδιωτική ζωή του ταχύτατου Bolt βγήκαν πλέον στη δημοσιότητα, κάνοντάς τον ακόμα πιο σουπερστάρ (αν αυτό είναι δυνατόν!) απ’ όσο ήδη ήταν.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι…

Στο Πεκίνο έφαγε 1.000 McNuggets!

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Πεκίνου, ο 22χρονος τότε Bolt έβρισκε το κινέζικο φαγητό «περίεργο». Κατευθύνθηκε λοιπόν στο πλησιέστερο McDonald’s σε αναζήτηση του αγαπημένου του εδέσματος: τα περίφημα μπέργκερ με κοτόπουλο McNuggets. «Αρχικά, έφαγα ένα κουτί με 20 για μεσημεριανό, και μετά άλλο ένα για βραδινό. Την επόμενη μέρα έφαγα δύο κουτιά για πρωινό, ένα για μεσημεριανό και μετά άλλα δύο το απόγευμα». Ο ίδιος εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια της 10ήμερης παραμονής του στην πρωτεύουσα της Κίνας, καταβρόχθιζε 100 McNuggets ανά 24ώρο! Αυτό μας κάνει απλά-απλά 1.000 μπέργκερ κοτόπουλο. «Θα έπρεπε να είχα πάρει χρυσό μετάλλιο για όλο αυτό το μασούλημα», ομολογεί…

Η κίνηση-σήμα κατατεθέν του δεν ήταν καν δική του ιδέα

Το λένε «Bolting» και το ξέρουμε όλοι: ο ιδιαίτερος πανηγυρισμός του δρομέα που κάνει τα χέρια του σαν να κρατά τόξο στοχεύοντας με το φανταστικό του βέλος τους ουρανούς! Ο Bolt πρωτοεφάρμοσε την κίνηση στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008, όταν έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, και έμοιαζε εντελώς αυθόρμητος ο πανηγυρισμός, αλίμονο όμως, δεν ήταν έτσι: είχε προβάρει την κίνηση με φίλο χορευτή στην Τζαμάικα! «Είχα κάνει συμφωνία ότι αν κέρδιζα τα 100 μέτρα, θα έκανα μια τρελή χορευτική κίνηση. Το ονομάσαμε “Di World”», γράφει ο σπρίντερ, ο οποίος εφαρμόζει έκτοτε τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό σε κάθε του νίκη…

Με τη σύντροφό του είχαν πολιτική σχέσης «μη ρωτάς, μην απαντάς»

Φτάνοντας ο Bolt στο Πεκίνο, διατηρούσε ήδη σχέση 5 ετών με την τζαμαϊκανή σπρίντερ Mizicann Evans. Όταν όμως έσπασε τα ρεκόρ και εκτοξεύτηκε στην απόλυτη κορυφή, ανακάλυψε ότι οι «γυναίκες ρίχνονταν στα πόδια» του. «Ήμουν σε θέση να έχω όποια γυναίκα ήθελα … Έμπαινα στα πάρτι και έριχνα όποια ήθελα … Πήγαινα στα κλαμπ και σκεφτόμουν “Εντάξει, ποια; Εσύ; Εσύ; Α, εσύ! Ας το κάνουμε λοιπόν”». Πώς άντεξε όμως το ζευγάρι από τις απιστίες του σουπερστάρ αθλητή; «Είχαμε έναν κανόνα: αν έκανα κάτι με κάποια άλλη και η Mizzi δεν το ήξερε, τότε ήταν εντάξει. Αν όμως ανακάλυπτε ότι κάτι είχε συμβεί ανάμεσα σε μένα και κάποια άλλη κοπέλα, τότε το άτομο αυτό έπρεπε να φύγει». Το ζευγάρι χώρισε φυσικά μετά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου!

Αγνόησε τις εντολές του προπονητή του για αποχή από το σεξ



Ο γρηγορότερος άνθρωπος του πλανήτη παραδέχεται ότι θα είχε τρελαθεί αν ακολουθούσε κατά γράμμα τις προπονητικές οδηγίες του Glen Mills για αποχή από το σεξ κατά τη διάρκεια των αγώνων, καθώς ο κόουτς ανησυχούσε ότι ο ελευθέρων ηθών Bolt θα «μπλεκόταν σε περιπέτειες»:

«Κάποια στιγμή μου είπε να αποφεύγω το σεξ. Μου είπε: “Δεν ανησυχώ για σένα όταν δεν είσαι σε φόρμα. Ανησυχώ όταν είσαι δυνατός και αγχώνομαι επειδή η τεστοστερόνη σου ανεβαίνει στα ύψη. Έχεις την τάση να βρίσκεσαι συνεχώς σε μπελάδες”». Ο ολυμπιονίκης ωστόσο αποφάσισε να μην ακούσει τον κόουτς: «Αν είχα ακολουθήσει τις συμβουλές του προπονητή μου, θα είχα τρελαθεί. Ήξερα ότι συχνά-πυκνά έπρεπε να ζω έντονα. Ήταν ο μόνος τρόπος για μένα να παραμένω συγκεντρωμένος».

Κι έτσι κοιμήθηκε με δεκάδες γυναίκες για να μη χάσει την προσήλωσή του στον στόχο! Έχασε ωστόσο τη σύντροφό του, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο από τις διαβόητες πλέον απιστίες του…