Το υπουργείο Πολιτισμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στην διάσημη ηθοποιό Ατζελίνα Τζολί να κάνει γυρίσματα για τη νέα της ταινία στη Βοσνία.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Γκαβρίλο Γκράχοβατς δήλωσε ότι η απόφαση να απαγορευτούν τα γυρίσματα ελήφθη καθώς οι αρμόδιοι αξιωματούχοι του υπουργείου δεν έχουν ενημερωθεί για το σενάριο της ταινίας, που σκηνοθετεί η Τζολί.

Η εταιρία Scout Film έχει ήδη ζητήσει να γίνουν γυρίσματα στην Βοσνία αλλά οι αρχές του Σεράγεβο θεωρούν ότι πρέπει να τους παραδοθεί το σενάριο και να κρίνουν αν η ταινία είναι «αποδεκτή» αφού η ιστορία αφορά τον πόλεμο στην Βοσνία.

Η Ένωση «Γυναίκες-Θύματα Πολέμου», που απαρτίζεται από γυναίκες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι οποίες έπεσαν θύματα κακοποίησης στον πόλεμο της Βοσνίας, εξέφρασε την αντίθεσή της στα γυρίσματα της νέας ταινίας της διάσημης ηθοποιού Ατζελίνα Τζολί. Η Ένωση υποστηρίζει ότι το σενάριο της ταινίας θα υποβαθμίσει τα εγκλήματα των μαζικών βιασμών, που έγιναν στη Βοσνία από το 1992 μέχρι το 1995.

Η αμερικανίδα ηθοποιός είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή της στην Ουγγαρία ότι η ταινία διαπραγματεύεται μια ιστορία αγάπης και δεν έχει πολιτικά μηνύματα. Η πρόεδρος της Ένωσης όμως δήλωσε ότι ο βιασμός της ίδιας, καθώς και οι βιασμοί άλλων γυναικών της Ένωσης είναι τα τραύματα της ζωής τους και όχι μία ιστορία αγάπης.