Η λέξη «αγόρι» δεν υπάρχει γι’ αυτήν, έχει θάψει το παρελθόν και όλα τα παιδικά βιώματα που την πλήγωσαν στα «έγκατα της γης».

Απλά άκουσε το βαθύτερο εαυτό της και αναγνώρισε αυτό που πάντα ήταν. Η εγχείριση αλλαγής φύλου ήταν μια απόφαση που πήρε χωρίς σκέψη.

Η Μίνα Ορφανού είναι μια καλλιτέχνης με πολλά ταλέντα. Εκτός από την υποκριτική, ένας άλλος αγαπημένος τρόπος έκφρασης γι’ αυτήν είναι η ζωγραφική. Πήρε το ρίσκο, έφυγε από το νησί της σε πολύ μικρή ηλικία και κυνήγησε τα όνειρά της και τη ζωή που ονειρευόταν. Μπορεί να είναι περήφανη ότι πέτυχε τους στόχους της διατηρώντας την αξιοπρέπειά της.

Ο Πάνος Κούτρας την επέλεξε για την ταινία «Στρέλλα» για την οποία απέσπασε βραβείο για την ερμηνεία της, ενώ φέτος τη βλέπουμε σε ένα διαφορετικό ρόλο στους «Βασιλιάδες».

Είναι καλλιεργημένη, ξέρει να μιλήσει και ξεφεύγει από το στερεότυπο που ορίζει ότι τρανσέξουαλ σημαίνει πεζοδρόμιο και ναρκωτικά. Κατάφερε να ξεφύγει από την παγίδα της υποτίμησης και να μη χαθεί…

Την ποιότητα και τις αξίες που έχει σαν άνθρωπος τις οφείλει στην οικογένειά της και στον τρόπο που μεγάλωσε.

Στην εξομολογητική συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Life&Style» είπε την άποψή της για την πορνεία και ικανοποίησε την περιέργεια όσων αναρωτιούνται αν έχει κάνει ποτέ πεζοδρόμιο.

«Η πορνεία για σας είναι κάτι αποδεκτό;»
«Ο Χριστός προσέγγισε πρώτα την πόρνη. Ο κόσμος την προσέγγισε με λιθοβολισμό. Βγάζω το καπέλο σε όσους κάνουν αυτή τη δουλειά, γιατί θέλει κότσια. Μια μαμά μπορεί να εκπορνεύεται για να σώσει το παιδί της. Πλέον, είναι και θέμα επιβίωσης. Εκείνη την ώρα, οι γυναίκες αυτές δεν σκοτώνουν. Ούτε πουλάνε την ψυχή τους. Γιατί αν την πούλαγαν δεν θα μπορούσαν να πάνε με δεύτερο πελάτη. Δανείζουν το σώμα τους για πέντε λεπτά. Κατακρίνω μόνο τις δουλειές που προκαλούν θάνατο στους άλλους, όπως να είσαι έμπορος ναρκωτικών ή να εμπορεύεσαι σώματα για την πορνεία».

«Εσείς έχετε κάνει ποτέ πεζοδρόμιο;»

«Όχι. Δεν έφτασα ποτέ σε αυτό το σημείο».

«Θα μπορούσατε αν έρχονταν τα δύσκολα;»

«Αν έρθουν τα δύσκολα, έχεις και άλλες δουλειές να κάνεις. Αυτό είναι η εύκολη λύση. Καθαρά λεφτά. Μια γυναίκα που εκπορνεύεται, μπορεί να βγάλει την ημέρα τα ίδια χρήματα που βγάζει κάποιος σε ένα μήνα. Το χρήμα είναι γλυκό για κάποιους».

«Θεωρείτε ότι δεν ανήκετε σε αυτόν τον κόσμο;»

«Ο καθένας μας ανήκει σε έναν άλλο κόσμο. Εμένα τα χέρια μου πιάνουν. Αν δεν βγάλω από την υποκριτική, θα βγάλω από τη ζωγραφική μου και τις χειροτεχνίες. Αν δεν βγάλω ούτε από αυτά, θα βάλω ράσα και θα πάω να ζήσω μαζί με τη θεία, η οποία είναι καλόγρια. Θα τρώω και τα φρέσκα μου τα αβγουλάκια, θα πίνω και το φρέσκο μου το γάλα!».

«Σε κοιτούν διαφορετικά στο δρόμο;»

«Δεν νομίζω πως φαίνομαι τι είμαι και σίγουρα, όταν βγαίνω από το σπίτι δεν φοράω ταμπέλα που γράφει ”γειά σας, είμαι τρανσέξουαλ”. Αισθάνομαι όμως, ότι ο κόσμος περιμένει να του πω πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει στη ζωή μου».

«Αυτή η ταμπέλα πάντως, σας έβαλε στο χώρο και σας  πρόσφερε δημοσιότητα…»

«Όχι. Την τράβηξα από πάνω μου και την πέταξα. Αποφάσισα να δηλώσω, για τελευταία φορά, ότι είμαι τρανσέξουαλ. Ήρθε η ώρα, επιτέλους, να θάψω στον πυρήνα της γης όλα αυτά που έχουν πει για μένα. Δεν θα ξαναδώσω άλλη συνέντευξη για να μιλήσω για το παρελθόν μου. Δεν γεννήθηκα για να δίνω συνεντεύξεις».

Πηγή: www.entertv.gr