Βαρύ είναι το πένθος για την οικογένεια του Νότη Σφακιανάκη. Η σύζυγός του, Κίλι, πέθανε σε ηλικία 62 ετών με τον τραγουδιστή και τα παιδιά τους να είναι συντετριμμένοι.

Η δημοσιογράφος Φαίη Φώτη ανέφερε στην εκπομπή «Το Πρωινό»: «Είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας. Ήταν κάτι που το περίμεναν πολύ οικείοι της. Οι γονείς της Κίλι αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα. Πιστεύω θα υλοποιήσουν την επιθυμία της να πραγματοποιηθεί καύση, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, τους είχε αφήσει και ένα σημείωμα σχετικά με αυτό το θέμα».

Στη συνέχεια ο πρώην μπασίστας και φίλος του Νότη Σφακιανάκη, Σάκης Πιλάτος, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. «Την Κίλι την ξέρω από 18 χρονών που ήρθε και δούλευε σαν ξεναγός στην Κω. Ήμασταν πολύ δεμένοι. Ήταν μια κοπέλα, η οποία ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Όποιος έφευγε από εδώ, από την Κω, που είχε πρόβλημα υγείας και αυτά, την έπαιρνα τηλέφωνο, λέω “Κίλι, σε παρακαλώ, έρχεται ο τάδε, έχει πρόβλημα”. Έτρεχε και τον βοηθούσε και οικονομικά και τον έτρεχε στους γιατρούς και βοηθούσε. Πιο καλοσυνάτο άνθρωπο δεν έχω γνωρίσει, άγγελος επί Γης, δηλαδή δεν υπάρχει άλλη λέξη. Ήταν ταπεινός άνθρωπος, ευγενικός άνθρωπος. Η οικογένειά της ήταν εξαιρετικοί άνθρωποι. Είχε έναν αδερφό εξαιρετικό παιδί. Πήγα στην Αγγλία, με φιλοξένησαν και σπίτι τους, εξαιρετική οικογένεια», ανέφερε αρχικά.

«Από τη μέρα που αρρώστησε, κάθε μέρα ήμασταν εκεί. Μιλούσαμε στο κινητό μέχρι πριν από έξι, επτά μήνες. Μετά δεν καταλάβαινα τι έλεγε, μετά έστελνε μηνύματα, μετά δεν μπορούσε ούτε μηνύματα να στείλει και είχα επικοινωνία μόνο με τον γιο. Είχε ραγδαία εξέλιξη. Ο Νότης τώρα έχει απομονωθεί, έχει κλειστεί στον εαυτό του. Δεν θέλει βοήθεια, δεν θέλει να μιλήσει με έναν φίλο του. Τα κρατάει μέσα του, θα σκάσει κι αυτός κάποια στιγμή. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος», δήλωσε στη συνέχεια ο Σάκης Πιλάτος.