Νέα εξέλιξη λαμβάνει η δικαστική διαμάχη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί για το γαλλικό οινοποιείο Chateau Miraval, με τον ηθοποιό να χρησιμοποιεί τα παιδιά τους, ώστε να αποδείξει το δίκιο της θέσης του.

Συγκεκριμένα, το πρώην ζευγάρι απέκτησε το οινοποιείο την περίοδο που ήταν ακόμη μαζί και μετά τον χωρισμό συμφώνησαν να έρθουν σε συνεννόηση σε περίπτωση που κάποια πλευρά ήθελε να πουλήσει το μερίδιό της.

Εντούτοις, η Τζολί αθέτησε τη συμφωνία το 2021, ισχυριζόμενη ότι ο πρώην σύζυγος προσπαθούσε να ελέγξει την προσωπική της ζωή από το 2019, άρα δεν υπήρχε λόγος επικοινωνίας. Μάλιστα, τότε ανέφερε πως είχε κακές σχέσεις με τα παιδιά του, ώστε να ισχυροποιήσει τη θέση της.

Το δικαστήριο δικαίωσε λοιπόν την ηθοποιό, όμως ο Πιτ δεν το έβαλε κάτω και πλέον μέσω των δικηγόρων του ζητάει η πρώην σύζυγος να παρουσιάσει όλα τα NDA (σύμφωνα εχεμύθειας) που υπέγραψε με τρίτους από το 2014 έως το 2022.

Ο ρόλος των παιδιών

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρώην σωματοφύλακες του ζευγαριού ισχυρίστηκαν ότι τα παιδιά λάτρευαν τον πατέρα τους, όμως η Τζολί τα ανάγκασε να διακόψουν κάθε επικοινωνία μαζί τους. Παράλληλα, απέλυσε όσους σωματοφύλακες πήραν το μέρος του Πιτ και όσους κράτησε, τούς έβαλε να υπογράψουν NDA (σύμφωνα εχεμύθειας).

Έτσι, η πλευρά του ηθοποιού ευελπιστεί να παρουσιαστούν αυτά τα σύμφωνα στο δικαστήριο, γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να καταρριφθεί ο ισχυρισμός πως προσπάθησε να ελέγξει την προσωπική ζωή της πρώην συζύγου.

Παράλληλα, αυτό μπορεί να ακυρώσει την πώληση του μεριδίου της Τζολί από το οινοποιείο και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να περάσει στον έλεγχο του Πιτ, με το σκεπτικό πως η άλλη πλευρά προχώρησε σε εξαπάτηση, οπότε δεν είναι άξια εμπιστοσύνης.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη δρόμος στη δίκη, ενώ σε περίπτωση που δικαιωθεί μια πλευρά, η απόφαση θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες δικαστικές διαμάχες του ζευγαριού.