Ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή EQ της Έλενας Παπαβασιλείου στο Action 24 όπου μεταξύ άλλων ο δικηγόρος έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και μίλησε για την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο αλλά και για ένα τροχαίο που του άλλαξε την ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας παραδέχθηκε αρχικά πως «με τα πρώτα μου λεφτά από το ποδόσφαιρο, πολλά λεφτά, πήρα μια μοτοσικλέτα και δυστυχώς τσακίστηκα. Άμα είσαι από την Πετρούπολη, μοτοσικλέτα θα πάρεις. Πήρα μοτοσικλέτα λοιπόν και πήγα να κάνω τον γαμπρό στο Λουτράκι, που έπαιζα μπάλα και στο Ξυλόκαστρο, που ήταν τότε η Μύκονος της εποχής. Δεν υπήρχαν τότε καράβια και αεροπλάνα για την Μύκονο».

«Το κέντρο της κοσμικής Αθήνας για τα καλοκαίρια ήταν το Λουτράκι που ήταν κοντά και το Ξυλόκαστρο που ήταν πιο πέρα. Εγώ λοιπόν πήρα τη μηχανή, ομορφόπαιδο και έκανα τον γαμπρό με τη μηχανή. Ένας φορτηγατζής κοιμήθηκε, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και μάλιστα θα πω το εξής. Αυτός που με έσωσε, όπως μου είπατε, ήταν ένας συγγενής σας» παραδέχτηκε στην παρουσιάστρια της εκπομπής ο γνωστός ποινικολόγος με την ίδια να απαντάει εμφανώς συγκινημένη: «Ναι, ο αδελφός του παππού μου. Ο θείος μου» με τον καλεσμένο της να σχολιάζει πως «ο οποίος και έφυγε πολύ νωρίς από ότι έμαθα, σε πολύ μικρή ηλικία».

«Δυστυχώς έφυγε νωρίς, ήταν ένας καταπληκτικός γιατρός» σχολίασε η Έλενα Παπαβασιλείου με τον Αλέξη Κούγια να προσθέτει πως «αυτός με έσωσε, 19 μήνες στο ΚΑΤ. Β’ Κλινική του ΚΑΤ, θάλαμος 20 ατόμων με κομμένα χέρια, πόδια, μάτια, οτιδήποτε. Γι’ αυτό λέω καμιά φορά ότι, ό,τι μου συνέβη, εξέλιξε την προσωπικότητα του Κούγια ο οποίος και δεν είναι ένας συνηθισμένος δικηγόρος» κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.