«Δεν μπορεί να λέμε καραγκιοζιλίκια ότι ανάβει μόνο του», είπε ο Γιώργος Λιάγκας σήμερα στο «Πρωινό» για την αφή του Αγίου Φωτός. Η εκπομπή ασχολήθηκε με το θέμα με αφορμή τον αγιοταφίτη αρχιεπίσκοπο Γεράσων, Θεοφάνη, ο οποίος εξήγησε μπροστά από τον Πανάγιο Τάφο πώς ανάβει το φως υποστηρίζοντας ότι δεν είναι θαύμα.

Αμέσως μετά το βίντεο ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Εμένα αυτός ο άνθρωπος με κάνει να πηγαίνω στην εκκλησία. Αυτούς τους παπάδες θέλω, τους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς, τους ανθρώπους που δεν λένε ψέματα, τους ανθρώπους που δεν είναι αγύρτες. Είναι συμβολικό, είναι το φως του Θεού, του Χριστού, δεν μπορεί να λέμε καραγκιοζιλίκια ότι ανάβει μόνο του. Αυτά είναι μπαρμπούτσαλα, αυτά είναι για τους θρησκόληπτους, αυτά είναι για τους ακραίους και αυτά τα εκμεταλλεύεται η εκκλησία. Δεν λέμε ψέματα σου λέει, αλλά δεν λέμε και την αλήθεια για να μη μας φύγει κανένας πιστός, να μη μας φύγει κανένα ευρουλάκι από το παγκάρι της εκκλησίας. Αυτή είναι η ντροπή, αυτό είναι το αίσχος».

«Τέτοιους παπάδες θέλουμε. Αυτοί οι παπάδες φέρνουν τον κόσμο στην εκκλησία», είπε κλείνοντας το θέμα ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1.