Η Σάσα Σταμάτη έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και την εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα την Παρασκευή (29/12), όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συμπεριφορές ατόμων που τη χαρακτήριζαν τρελή, αφότου μίλησε για την υγεία της δημοσίως, αλλά και για το body shaming.

Η δημοσιογράφος αποκάλυψε για ποιο λόγο έχει επιλέξει να απέχει από την τηλεόραση εξαιτίας της πολιτικής ορθότητας αλλά και για τις πιέσεις που δέχθηκε να κάνει οικογένεια και παιδί, προκειμένου να πάρει εκπομπή.

«Δεν έχω συγκατοικήσει ποτέ. Επίσης, δεν έχει ακουστεί ποτέ κάποια επίσημη σχέση για μένα. Για τη γυναίκα, η απόρριψη είναι γροθιά στο στομάχι κι επειδή έχω φάει πολλές απορρίψεις, κάποια στιγμή ξενερώνεις και λες “δεν με νοιάζει”. Όταν θα δουν τη μάνα μου, θα της πουν: “η Σάσα δεν παντρεύτηκε ακόμα; Δεν έκανε ακόμα παιδί;”, σαν να είμαι τελειωμένη. Ακόμα και στην τηλεόραση μου έχει πει διευθυντής προγράμματος ότι πρέπει να κάνω οικογένεια και παιδί. Θα κάνω εγώ οικογένεια και παιδί, για να πάρω εκπομπή;», δήλωσε απορημένη η Σάσα Σταμάτη.

Έπειτα τόνισε: «Δεν έχω καμία πρόταση για τηλεόραση και δεν με ενδιαφέρει και καθόλου. Ότι έχω κάνει, το έχω πληρώσει. Αυτόφωρο έχω πάει, αγωγή και μήνυση έχω φάει, έχει κοπεί εκπομπή μου. Έχω κάνει λάθη και θα ξανακάνω λάθη. Ένας λόγος που δεν θέλω να κάνω τηλεόραση και ίσως και να μη θέλουν (και οι άλλοι) είναι ότι δεν μπορώ να μπω σε καλούπια. Δεν μπορώ το political correct. Δεν μπορώ να ζήσω έτσι, δεν μπορώ να μου κουνάνε το δάχτυλο».

«Βαράνε ενέσεις ινσουλίνης, για να αδυνατίσουν»

Μιλώντας για το body shaming, ανέφερε: «Η λέξη body shaming δεν μου αρέσει καθόλου. Βγαίνουν γυναίκες της σόουμπιζ και λένε ότι “αγαπάμε τα κιλά μας” και την ίδια στιγμή βαράνε ενέσεις ινσουλίνης, για να αδυνατίσουν. Και γνωρίζω και ονόματα! Και γυναίκες εντυπωσιακές και αδύνατες, που λένε ότι αγαπάνε τις πιο ζουμερές, κάνουν δίαιτες μέχρι τελικής πτώσης. Γιατί βγαίνεις στο Instagram; Γιατί στην τηλεόραση βάζεις 100 φίλτρα; Για ποιο body shaming μιλάμε;».

Τέλος, η Σάσα Σταμάτη αναφέρθηκε στα σχόλια που άκουσε ο αδερφός της όταν η ίδια μίλησε για την περιπέτεια με την υγεία της. «Όταν έχεις πιάσει πάτο, λες ότι τώρα τελείωσαν όλα και δεν υπάρχει ελπίδα, αλλά μετά σηκώνεσαι. Δεν παίρνεις χαμπάρι τίποτα. Όταν βγήκα εγώ και είπα κάτι για την υγεία μου, έλεγαν στον αδερφό μου ότι “η αδερφή σου είναι τρελή”. Όποιος θέλει να πει κάτι, να το πει σε εμένα. Ούτε στη μητέρα μου ούτε στον αδελφό μου».