Η Βασιλική Τρουφάκου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Night Out» με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη που προβλήθηκε από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Mega τη νύχτα της Δευτέρας (17/12), όπου αναφέρθηκαν στη ζωή της ηθοποιού, στον σεξισμό που υπάρχει στον καλλιτεχνικό χώρο και στην κοινωνία, αλλά και στο πολυαναμενόμενο Famagusta, όπου πρωταγωνιστεί.

«Είμαι πολιτικός μηχανικός, ο αδελφός μου έχει ένα γραφείο και εγώ συνεργάζομαι. Εγώ είμαι ηθοποιός», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Η σχέση μας είναι στενή. Έχω δύο αδερφούς, με έχουν βασανίσει πολύ γιατί είμαι μικρότερη αλλά τους λατρεύω. Ήταν προστάτες μου, μπήκαν μπροστά όταν χρειάστηκε. Είχε κάποια προβλήματα υγείας ο πατέρας μου και χρειάστηκε. Περάσαμε δύσκολα. Ο μπαμπάς μου δεν ζει πια. Ήταν ο κλασικός μπαμπάς των 90s που δούλευε πολύ, έλειπε πολύ.

Είναι μεγάλη τελεία όταν χάνεται ένας γονιός. Αν έχεις ζήσει αρρώστια για πάρα πολύ καιρό, ξέρεις ότι λυτρώνεται από αυτό και μετά αρχίζει κάτι πολύ ωραίο, ξέρεις ότι ανήκει σε σένα πια όχι στην αρρώστια και πλάθεις με τα υλικά των αναμνήσεων τον άνθρωπό σου, τον δικαιώνει. Δεν γίνεται άγιος αν κάποιος χαθεί από τη ζωή. Ο αδερφός μου ο Γιώργος υπήρξε ένα στήριγμα, ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη καρδιά».

Ο μισογυνισμός και οι διεκδικήσεις

«Ο μισογυνισμός είναι το πρόβλημα και υπάρχει παντού! Είμαστε πιο καχύποπτοι όταν μιλήσουμε σε μία γυναίκα ή όταν μία γυναίκα μιλάει, θα τη διορθώσουμε πιο εύκολα. Έχει αλλάξει επιφανειακά, είναι ένστικτο. Σε μία πρόβα πιο εύκολα θα διορθώσουν εμένα παρά τον άρρενα συνάδελφό μου.

Όταν μια γυναίκα είναι δυναμική είναι πάντα σκύλα. Όλα αυτά στον άντρα είναι “χαρίσματα”. Θεωρώ κι εγώ ότι έχω μισογυνισμό, πολύ πιο εύκολα θα πω “άντε από δω” σε μια γυναίκα. Γιατί μπορεί να φοβηθώ αφού μας δέρνουν, μας σκοτώνουν!», ανέφερε η Βασιλική Τρουφάκου παρακάτω στη συνέντευξη με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη.

«Πας να κλείσεις μια δουλειά και σου λένε να κλείσουν πρώτα οι άντρες, τα λεφτά τους, τον ρόλο τους, τα πάντα. Θρίλερ! Κάτι προσπαθούμε αλλά… Έχω βρει τον μπελά μου, έχω βρεθεί στο στόχαστρο επειδή έχω διεκδικήσει πράγματα. Βέβαια έχω χάσει δουλειά αλλά βρήκα άλλη. Η δουλειά μας είναι αγώνισμα αντοχής, μπορεί να αλλάξει σιγά σιγά αρκεί να το δεχτούμε ότι συμβαίνει. Σε πρώτη φάση δεν το δεχόμαστε», αποκάλυψε.

Αναφερόμενη στους στόχους που έχει βάλει για την καριέρα της και τη ζωή της, τόνισε: «Θέλω έμπνευση, να επιθυμώ πολύ τα πράγματα που κάνω. Η σκηνοθεσία στο θέατρο είναι στα επόμενα σχέδιά μου. Θέλω. Είμαι έτοιμη. Στο μέλλον μου αρέσει η ιδέα της οικογένειας. Να υπάρχει αγάπη, να μην υπάρχει πίκρα και βαρεμάρα και “μου έφαγες τη ζωή”. Έχω καλά παραδείγματα από τους φίλους μου».

«Με φλερτάρουν»

Έπειτα, αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωή. «Όταν είμαι καμένη από τη δουλειά μπορεί να μην κάνω τίποτα, μπορεί να κλείσω το παντζούρι και να κοιμάμαι και όταν πέσουν τα φώτα σαν τον βρικόλακα να βγω για ένα ποτό», δήλωσε και πρόσθεσε: «Με φλερτάρουν όταν βγαίνω. Βλάκες υπάρχουν αλλά μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι που με προσεγγίζουν είναι συνήθως ωραίοι τύποι».

«Τα προσωπικά μου είναι πολύ καλά. Τον γάμο δεν τον έχω στο μυαλό μου. Παιδιά, οικογένεια αμέ! Τα παιδιά δεν τα έχουμε στην τσέπη μας. Συνδυάζονται με τη δουλειά αλλιώς η γυναίκα πρέπει να κάτσει στο σπίτι», συνέχισε.

Έπειτα αποκάλυψε πως: «Το αγαπημένο μου μέρος είναι η Νέα Υόρκη. Από τα ταξίδια μου ανεβάζω φωτογραφίες αλλιώς δεν μπορώ να κάνω κάθε μέρα έξαλλη ζωή. Δεν μου προκύπτει πηγαία να βγάλω τη ζωή μου στα social media. Οι followers μπορούν να φέρουν μια δουλειά. Δεν τη φέρνουν όμως μόνο αυτοί, φέρνει ο κατάλληλος χαρακτήρας, να είσαι κουφός να μην ακούς την απόρριψη, η επιμονή, το ταλέντο κάπως μετά έρχεται και αυτό».

«Θα ραγίσουν οι οθόνες»

Μιλώντας για τη συμμετοχή της στη σειρά Famagusta του Ανδρέα Γεωργίου, η Βασιλική Τρουφάκου έκανε ορισμένες αποκαλύψεις: «Ήταν μια σειρά που έπρεπε να γίνει. Είμαστε ζευγάρι με τον Αντρέα Γεωργίου στη σειρά. Είμαστε σύζυγοι, πολύ αγαπημένοι. Είναι μια ιστορία που έπρεπε να ειπωθεί. Έχει κάποιες αφηγήσεις αυτή η σειρά, που είναι από αληθινές μαρτυρίες που όταν τις διάβαζα στο σενάριο έλεγα ότι θα ραγίσουν οι οθόνες, είναι σπαρακτικές. Αρπαγές, βιασμοί… Είναι συνταρακτικό. Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η πραγματικότητά μας είναι θείο δώρο. Γιατί κάτι γίνεται και η ζωή σε φέρνει τούμπα».

Οι ερωτήσεις από τους συναδέλφους της

Στο πλαίσιο της εκπομπής, η Βασιλική Τρουφάκου δέχθηκε και ερωτήσεις από συναδέλφους της. Μια από αυτές ήταν από τον Ανδρέα Γεωργίου. «Είμαι σκηνοθέτης και ηθοποιός. Η ζωή μου είναι γεμάτη γυρίσματα σε Κύπρο, Μάνη, Αθήνα και όπου αλλού. Τί να κάνω για να γλιτώσω την γκρίνια;» ρώτησε.

«Αυτό έχει το μενού. Ένας είναι ο Αντρέας, δεν μπορείς να του ζητήσεις να αλλάξει την πολυπραγμοσύνη του και το πάθος που έχει για τη δουλειά. Δεν μπορείς να πάρεις έναν άνθρωπο για το 1,2,3 του και να θες να το αλλάξεις σε 5,6,7. Είναι η συνταγή της αποτυχίας», απάντησε η ηθοποιός.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, στο μεταξύ ρώτησε: «Αν ξυπνούσες ένα πρωί και είχε διαγραφεί η μνήμη σου ποια είναι η μοναδική ανάμνηση που θα ήθελες να έχεις συγκρατήσει;». «Ίσως όταν πήγα με τον αγαπημένο μου στη Σαχάρα. Εκεί που καθίσαμε είχε απόλυτη ησυχία, μια κοσμική ησυχία. Ξαπλώσαμε. Ήταν μια στιγμή μεγάλης γαλήνης και πληρότητας», ήταν η απάντηση της.

Η Δήμητρα Σιγάλα ήθελε να μάθει: «Είδαμε στο έργο ότι ο αγαπημένος σου θέλει να ξανακερδίσει την πρώην γυναίκα του κι εσύ δεν αντέδρασες. Στην πραγματική σου ζωή θα έκανες το ίδιο;».

«Δεν θα διεκδικούσα κάποιον που θα με άφηνε. Όποιος θέλει να πάει στον δρόμο του. Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Όποιος θέλει κάθεται οικειοθελώς», αποκρίθηκε η Βασιλική Τρουφάκου.

Ο Αλέξανδρος Κωχ τη ρώτησε: «Θα προτιμούσες να μιλάς με τα ζώα ή όλες τις γλώσσες άπταιστα;». «Θα προτιμούσα να μιλάω όλες τις γλώσσες του κόσμου γιατί κάθε γλώσσα είναι ένας πολιτισμός, ένα παράθυρο σε μια άλλη πραγματικότητα. Το να επικοινωνώ με τα ζώα με τρομάζει», είπε.

Έπειτα από ερώτηση της Βίκυς Διαμαντοπούλου, αποκάλυψε πως έχει αλλεργία στο σουσάμι. «Θα πεθάνω αν το φάω, αν κάποιος θέλει να με εξοντώσει…», υπογράμμισε, ενώ απαντώντας στην Τζωρτζίνα Λιώση δήλωσε πως θα μπορούσε να τρώει ψάρια και θαλασσινά για το υπόλοιπο της ζωής της.

«Ποιες δύο υπερδυνάμεις θα ήθελες να έχει ο σύντροφός σου;», ρώτησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. «Να με αντέχει! Είμαι ανυπόφορη ενίοτε! Είμαι πάρα πολύ επίμονη, κολλάει το μυαλό μου και μπορώ να βασανίζω τον άλλον, να επιμένω αντί να το ξεχάσουμε, δεν αφήνω κάτι να πέσει κάτω, μπορεί να είμαι πολύ νευρική ανά φάσεις, δεν αφήνω κάτι να πέσει κάτω. Το άλλο είναι να πετάμε και να είναι πολύ δυνατός», ανέφερε.

«Αν ήσουν φάντασμα ποιο πρόσωπο του Χόλιγουντ θα στοίχειωνες;», ήταν η ερώτηση του Αλέξανδρου Κωχ, «Κανέναν δεν θα στοίχειωνα! Τον Μπραντ Πιτ. Θα τον κοίταγα όλη μέρα ακόμα και στην τουαλέτα», αποκρίθηκε η Βασιλική Τρουφάκου.