Για την καριέρα του, τα παιδικά του χρόνια αλλά και τη «χρυσή» δεκαετία του ’80 μίλησε σε συνέντευξή του ο Βασίλης Ζούλιας. «Γεννήθηκα το 1963. Θυμάμαι τα τανκς που περνούσαν έξω από το σπίτι μου επί δικτατορίας. Μέναμε στην Αλεξάνδρας» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός σχεδιαστής μόδας.

«Ήμουν 9 χρονών όταν η μητέρα μου με ρώτησε αν της επιτρέπω να ξαναπαντρευτεί. Είχε υποφέρει και ήθελα να τη δω ευτυχισμένη. Είπα αμέσως “ναι’” στον γάμο της με τον πατριό μου» δήλωσε ο σχεδιαστής.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Ζούλιας, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «MEGA Καλημέρα» τη Δευτέρα (18/12), οι γονείς του επί δικτατορίας είχαν προβλήματα και έτσι ήταν ως παιδί συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι. «Γεννήθηκα στη Μήλο, ήρθαμε στην Αθήνα, μετά πήγαινα στην Άνδρο. Πηγαινοερχόμουν μέχρι που η μητέρα μου ξαναπαντρεύτηκε» εξιστόρησε στη συνέχεια.

Βασίλης Ζούλιας

«Δεν ήμουν ένα ευτυχισμένο παιδί»

Όπως επισήμανε, έμεναν σε ένα μικρό σπίτι σαν θυρωρείο με τη μητέρα, τη θεία του και τις κόρες της.

«Δεν ήμουν ένα ευτυχισμένο παιδί. Ο πατέρας μου δεν ήταν εκεί και μου έλειψε αυτό στην παιδική μου ηλικία. Σήμερα έχω μια υπέροχη σχέση με τον πατέρα μου. Πιάσαμε τα πράγματα από εκεί που τα αφήσαμε» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την αρχή της καριέρας του και για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μόδα, ο πετυχημένος σχεδιαστής είπε πως η μαμά του ήταν πάντα υποστηρικτική στην απόφασή του να ασχοληθεί με τη μόδα.

«Ο σχεδιαστής Τάκης Παρθένης με ανακάλυψε. Τη δεκαετία του ’80 τα χρήματα πήγαιναν στην τράπεζα μέσα σε κούτες και σακούλες, γιατί δε χώραγαν αλλού. Τη δεκαετία του ‘90 η ζωή μου γύρισε κυριολεκτικά ‘’ανάποδα’’. Το 1992 ήταν μεγάλη καμπή, “καθάρισα” από τις ουσίες. Υπήρχε μια μοναξιά για εμένα το ’90. Έκανα πάρτι σε ένα τεράστιο σπίτι, που είχα και μετά κατέληγα μόνος μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην περίοδο της ανάρρωσής του, την ονομάζει «Τα πέτρινα χρόνια».

«Πέρασαν χρόνια μέχρι να αρχίσω να “μου αρέσω” ξανά. Έμενα μεγάλα διαστήματα μόνος μου και χωρίς σύντροφο, γιατί φοβόμουν το κομμάτι της οικειότητας. Κυριαρχούν μέσα μου δύο φόβοι, της οικειότητας και της εγκατάλειψης» συμπλήρωσε.

«Η Βουγιουκλάκη στην πρώτη συνάντησή μας καθάρισε και μου μαγείρεψε πατάτες τηγανητές με αβγά»

Αναφερόμενος στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Βασίλης Ζούλιας είπε πως περπατούσανε στο Κολωνάκι και από την κοσμοσυρροή δεν χωρούσαν.

«Την πρώτη φορά που πήγα στο σπίτι της Αλίκης με υποδέχτηκε στη σομόν κρεβατοκάμαρα της με ασορτί χρώμα νυχτικιά. Η Βουγιουκλάκη στην πρώτη συνάντησή μας, καθάρισε και μου μαγείρεψε πατάτες τηγανητές με αβγά. Τα έφτιαξε η ίδια» σημείωσε κλείνοντας.