Δηλώνει υπέρμαχος της κομψότητας και έχει αποδείξει με κάθε τρόπο πόσο αγαπά τις γυναίκες. Τους ζητά να μην κοπιάρουν τις influencers, να δίνουν έμφαση στο προσωπικό τους στιλ και να είναι πάντα θηλυκές. Ο Βασίλης Ζούλιας δεν διστάζει να μιλήσει για τις πιο «σκοτεινές» στιγμές της ζωής του δηλώνοντας πως «κάποιος που κάνει χρήση ναρκωτικών είναι ζωντανός νεκρός» ενώ θυμάται τον Μπίλι Μπο και την εποχή που συνεργάστηκε μαζί του.

Τα ρούχα του έχουν «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο. Πέντε κομμάτια του έντυσαν τη σειρά Emily in Paris ενώ το φόρεμα με το παντελόνι που σχεδίασε για την Alison Brie βροντοφώναξε «ΟΧΙ» στη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση.

Βασίλης Ζούλιας

Το ατελιέ του βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στο σπίτι όπου έζησε η Μελίνα Μερκούρη όταν ήταν παντρεμένη με τον Παναγή Χαροκόπο ενώ «σταθμούς» στην καριέρα του χαρακτηρίζει τη συνεργασία του με τον Μπίλι Μπο και το «ναι» που είπε στο περιοδικό «ΓΥΝΑΙΚΑ» το οποίο του έδωσε τον τίτλο του «πρώτου άνδρα στιλίστα στην Ελλάδα».

«Στις Ελληνίδες προτείνω την αφαίρεση, δεν χρειάζεται να είναι όλες ίδιες»

«Οι Ελληνίδες έχουν όλο και περισσότερο στιλ τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαίες» λέει στο Newsbeast o Βασίλης Ζούλιας.

Όπως όμως εξηγεί «η αφαίρεση στοιχείων από την εμφάνισή τους θα φέρει περαιτέρω αναβάθμιση του στιλ τους. Λιγότερο make up, λιγότερα αξεσουάρ και έμφαση στο προσωπικό στιλ τους. Να μην κοπιάρουν τις influencers, να μην κοιτάνε τι έχουν τα περιοδικά αλλά τι τους πηγαίνει και τι είναι πιο κοντά στην προσωπικότητά τους και στην υπόστασή τους».

«Δεν είναι ανάγκη οι γυναίκες να είναι όλες ίδιες, δηλαδή με τα ίδια μαλλιά, τα ίδια χτενίσματα, το ίδιο make up, τα ίδια χείλη. Πραγματικά δεν χρειάζεται» τονίζει ο σχεδιαστής υπογραμμίζοντας πως τα ρούχα του θεωρεί ότι ξεχωρίζουν για την κομψότητα, τη διαχρονικότητα, το classic with a twist,τον ρομαντισμό που τα διακρίνει και τη θηλυκότητά τους.

Ο Βασίλης Ζούλιας επίσης ζητά από τις γυναίκες να κάνουν όσο το δυνατόν γίνεται λιγότερες αισθητικές επεμβάσεις και υπογραμμίζει πως «τα μίνι είναι απαγορευτικά από την ηλικία των 55 και πάνω».

«Ήταν πολύ σωστή η εμφάνιση της Μαρέβα Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο»

Μαρέβα Μητσοτάκη

Μιλώντας για την εμφάνιση της Μαρέβα Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο ο Βασίλης Ζούλιας υπογραμμίζει πως ήταν πολύ σωστή και δεν συμφωνεί με όσους τη σχολίασαν αρνητικά.

«Όπως έχω πει πολλές φορές η Μαρέβα Μητσοτάκη είναι ο εαυτός της. Δεν μπαίνει σε ρόλους. Ήταν πολύ σωστή η εμφάνισή της στον Λευκό Οίκο σύμφωνα με το Cool Chic στιλ που έχει. Για εμένα το στιλ της δεν είναι και καθόλου επιτηδευμένο» εξηγεί.

«Θα ήταν σκανδαλώδες να φορεθούν περισσότερα από τα πέντε ρούχα μου που φορέθηκαν στην Emily in Paris»

Ένιωσα σαν να επιβραβεύτηκαν οι κόποι ετών εκμυστηρεύεται στο Newsbeast ο Βασίλης Ζούλιας αναφερόμενος στα ρούχα του που είδαμε στη σειρά Emily in Paris και αποθεώθηκαν από τα διεθνή ΜΜΕ.

«Ήταν μία στιγμή μεγάλης χαράς και ικανοποίησης γιατί αυτή είναι μία σειρά με παγκόσμια απήχηση. Η στιλίστριά της, η Patricia Field είναι η κορυφαία στιλίστρια όλων των εποχών, υπήρξε και η στιλίστρια του Sex and the City.

Τα ρούχα μου άρεσαν πολύ. Επιλέχθηκαν 30 καταρχήν αλλά θα ήταν σκανδαλώδες να φορεθούν περισσότερα από πέντε που φορέθηκαν» σημειώνει.

Βασίλης Ζούλιας
Μία από τις δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια που επιλέχθηκαν για τη σειρά Emily in Paris

«Και τα 30 που επιλέχθηκαν άρεσαν και στον παραγωγό της σειράς Darren Star όπως μου είπε η Patricia αλλά και στην πρωταγωνίστρια Lily Collins. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος έχει ”ανοίξει”.

Δεν είμαστε πια σε έναν κλειστό κύκλο εδώ στην Ελλάδα και υπάρχουν μαζί με εμένα πολλοί άλλοι άξιοι δημιουργοί που εάν βρισκόντουσαν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή θα είχαν και αυτοί την ανάλογη επιτυχία» προσθέτει ο Βασίλη Ζούλιας.

Το μαύρο φόρεμα με παντελόνι που έστειλε το δικό του μήνυμα για το MeToo

Όταν τον ρωτούν ποιες εμφανίσεις που φέρουν την υπογραφή του ξεχωρίζει ο σχεδιαστής εξηγεί πως σκέφτεται πολλές αλλά χαραγμένη στο μυαλό και την ψυχή του θα είναι για πάντα αυτή της Alison Brie στη βραδιά του MeToo στα Golden Globes του 2018.

«Την ξεχωρίζω για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί δείχνει την αξιοκρατία της Αμερικής. Ήμουν ένας άγνωστος μεταξύ πολύ γνωστών brands που συναγωνίστηκαν εκείνο το βράδυ γιατί ήταν μία ”θάλασσα” από γυναίκες που έπρεπε να εμφανιστούν με μαύρο ρούχα λόγω του MeToo.

Άλισον Μπρι στις χρυσές σφαίρες
Η Alison Brie με τη δημιουργία του Βασίλη Ζούλια

«Η δική μου δημιουργία ξεχώρισε ανάμεσα στις πέντε καλύτερες της βραδιάς, βγήκε πρώτη σε κάποιες λίστες και ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις Best Dressed Lists. Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική στιγμή για εμένα χωρίς να έχω πληρώσει PR, χωρίς να έχω κάνει απολύτως τίποτα, καθαρά αξιοκρατικά με την αξία αυτού του ρούχου που τελικά είχε τεράστια δυναμική.

Το φόρεμα με το παντελόνι είχε δύο στοιχεία, το θηλυκό και το ανδρικό. Αυτό ήταν η επιτυχία του νομίζω και που το έκανε να ξεχωρίσει.

Θα έλεγα όμως πως ξεχωρίζω και την εμφάνιση της Gwen Stefani στον τελικό του The Voice που φόρεσε ένα φόρεμά μου από παγέτα» αναφέρει.

Όταν ο Μπίλι Μπο ζήτησε από τον Βασίλη Ζούλια να εργαστεί στο ατελιέ του

Ο Βασίλης Ζούλιας θυμάται τον Μπίλι Μπο και όπως μας λέει πρώτος μεγάλος «σταθμός» της καριέρας του ήταν όταν ο διάσημος σχεδιαστής της δεκαετίας του ’80 του ζήτησε να εργαστεί στο ατελιέ του.

Ο Βασίλης Ζούλιας

«Εργαζόμουν και στο κατάστημά του σαν πωλητής. Ήρθα πολύ κοντά με τον κόσμο της μόδας εκείνης της εποχής. Ο Μπίλι Μπο έκανε τεράστια shows με top models από το εξωτερικό» υπογραμμίζει.

«Ένας άλλος ”σταθμός” για εμένα ήταν όταν μου ζήτησε η Laura de Nigris να γίνω στιλίστας στο περιοδικό ”ΓΥΝΑΙΚΑ” και ήμουν ο πρώτος άνδρας στην Ελλάδα στιλίστας καθώς μιλάμε για τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Επόμενος ”σταθμός” ήταν όταν αποφάσισα να αφήσω την καριέρα του στιλίστα πίσω και να σχεδιάσω παπούτσια και τσάντες το 2002. Φέτος κλείνω 20 χρόνια στο επιχειρείν αυτό» σημειώνει.

«Στη συνέχεια αποφάσισα να ”ντύσω” τα παπούτσια μου με ρούχα που θα έφτιαχνα εγώ με αφορμή το Fashion Week που είχε τότε ξεκινήσει στην Ελλάδα και έτσι ήρθε στη ζωή μου το να κάνω ρούχα» μας λέει.

Δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια

Το ατελιέ στο σπίτι της Μελίνας Μερκούρη και η «μάχη» με τα ναρκωτικά

«Οι χώροι πάντα παίζουν σημαντικό ρόλο για εμένα τουλάχιστον» τονίζει ο Βασίλης Ζούλιας εξηγώντας πως το ατελιέ του βρίσκεται στο σπίτι που ζούσε η Μελίνα Μερκούρη όταν είχε παντρευτεί τον Παναγή Χαροκόπο πριν τον πόλεμο.

«Είναι μια συνεχής έμπνευση» επισημαίνει αναφέροντας τι σημαίνει για τον ίδιο να εργάζεται εκεί που έζησε η σπουδαία ελληνίδα πολιτικός και ηθοποιός.

Εστιάζοντας σε μία από τις δύσκολες περιόδους της ζωής του ο σχεδιαστής δηλώνει «έκανα χρήση ναρκωτικών μέχρι τα 29 μου».

«Όλοι είχαν καταλάβει τι έκανα, η μητέρα μου ήταν απελπισμένη…. Όταν όμως έπιασα πάτο πήγα σε ομάδα να βοηθηθώ. O μόνος λόγος για τον οποίο μιλάω ανά καιρούς για το θέμα των ναρκωτικών είναι για να πω πως γίνεται να ξεφύγεις αν το θες. Κάποιος που κάνει χρήση ναρκωτικών είναι ζωντανός νεκρός» διαμηνύει κλείνοντας ο Βασίλης Ζούλιας.

  • Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο Newsbeast ο Βασίλης Ζούλιας